Skidprodukter från Peak Performance

Av: ulindh

Peak Performance tar fram exklusiv serie skidprodukter med skidor, stavar, hjälm och goggles.

Peak Performance markerar sin position som experter inom skidåkning. I vinter erbjuder de inte bara kläder för skidåkning utan även alpinutrustning i begränsad upplaga till friåkare som inte backar för tuffa förhållanden och hårda utmaningar. Specialdesignade för Peak Performance har Scott tagit fram en blå och svart produktserie som finns i butik från slutet av oktober.

De exklusiva skidorna lämpar sig för erfarna skidåkare både i och utanför pisten. Skidan har en bred stark träkärna och grafitbelag samt optimal skärning (132/92/118 ) vilket ger en svängradie på 20,5 m. Träkärnan i sandwichkonstruktion gör skidan hållbar, elastisk och mycket fartstabil då den absorberar vibrationer och stötar. Dessutom är formen på skidans spets progressiv och den långa spetsen ger bättre snökontroll. Skidan är preparerad vid leverans.

Stavarna är gjorda i aluminium med en teknik som gör dem dubbelt så starka än vad standard är för denna tjocklek. Finns i längder från 115 till 130 cm.

Maximalt skydd och en oslagbar hållbarhet erbjuder den svarta hjälmen som har en stram och modern design. Den har bekväma avtagbara öronskydd och ett foder som kan tas ut för att tvättas. Hjälmen finns i tre olika storlekar och är väldigt lätt.

Peak Performances goggles kommer med spegelglas och ACS (air control system). ACS är ett sofistikerat och effektivt ventilationssystem som motverkar kondens samt imma och ger god sikt i alla väder. Glasögonen är formade för att passa hjälmen så att inte glipor uppstår. Bandet har silikonränder för att fästa bättre på hjälmen och kan lätt justeras.

- Vi har valt att ta fram dessa produkter då de tekniska aspekterna i dessa hårdvaror ger ytterligare tyngd till våra andra produkter som sedan länge varit erkända både vad gäller design och funktion. Dessutom växer den nya skidåkningen och med den hjälmmarknaden och där vill vi vara med. Säkerheten på berget är väldigt viktig för oss, säger Stefan Engström, Creative Director på Peak Performance.

skidor

stavar

hjalm

http://www.peakperformance.com

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.