Anatomic LV

Anatomic LV – skaljacka för svensk sommar och Everest

Anatomic LV är en skaljacka på 590 gram utvecklad för såväl svensk sommar som expeditioner till världens högsta berg. Det är en lätt och smidig jacka med många funktionella detaljer till ett konkurrenskraftigt pris.

Anatomic LV är tillverkad i trelagers Dermizax som effektivt skyddar mot vatten och samtidigt ”andas”. Jackan är tillverkad i ett stretchmaterial vilket gör den mycket smidig och behaglig att använda.

Av: ulindh

Everest
Äventyrarna Tomas Olsson och Tormod Granheim har varit med och utvecklat Anatomic LV och använder jackan på expeditionen till Everest under april och maj 2006. Målet är att bli först i världen att åka skidor nedför nordsidan av Everest.

– Anatomic LV är perfekt för vår expedition till Everest. Den ger otroligt mycket funktionalitet till låg vikt vilket är nyckeln till framgång på Everest. På 8000 meters höjd känns varje gram som ett kilo, kommenterar Tomas Olsson dagarna innan avfärden till Himalaya.

Funktionalitet
Jackan har en fast huva som smidigt kan regleras för att rymma ett enkelt huvud eller hjälm. Den har 5 fickor; tre fickor på bröstet, en innerficka och en liftkortsficka på armen. Långa dragkedjor för ventilation i armhålorna. Fleecefodrad krage som är skön mot hakan. Alla sömmar är tejpade för att bevara vattentäthet även vid mycket användning av jackan.
Anatomic LV Lady är utvecklad för att passa kvinnor och har samma hög
kvalitets- och funktionsnivå som herrversionen. Anatomic LV finns i många olika färger med blå, orange, rött, grått, grönt, lila och vitt som dominerande färger. Till jackan finns ett par funktionella och matchande byxor.

Rekommenderat pris
Jacka 2795 kr
Byxa 1845 kr

Vikt
Jacka (storlek M) 590 gram
Byxa (storlek M) 460 gram

rod

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En reseberättelse om en solovandring som börjar med ett fjällmaraton och därefter utgår från Vålådalen och går över Stensdalsfjällen och Bunnerfjällen 5 kommentarer
Vad ska med på turen? Med en packlista blir det enklare att ha koll, här har vi samlat packlistor för några aktiviteter att utgå ifrån. I forumet ...
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Tolvte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar
Elfte delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.