Denna blogg handlar om motivation och en vandring från Treriksröset till Smygehuk.

Håller på med planeringen av: Expedition "Nord till Syd" om motivation, mental träning och att vandra genom Sverige från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder.
Har nu byggt om min hemsida och om ni tidigare lagt ett bokmärke så funkar det inte mer. Adressen är nu enbart www.nordtillsyd.se
Tidigare fanns det även ett tillägg start.html men med detta fungerar det inte längre

Användarnamn: nordtillsyd

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Navigering, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:


2008:
Mars, April, Maj, Juni, Juli

Jag är som järn jag, Henning!

Det bar iväg med tåg mot Ystad en halvmulen onsdagsförmiddag. Jag hade tänkt att slå personligt rekord i antal tältnätter, dvs mer än en. Jag var framme i Ystad vid lunchtid och gick in på Pressbyråkiosken vid St. Knuts torg och köpte en korv med bröd.

Ett nytt försök

Att vara för nära hemmet när det börjar ta emot är inte bra för motivationen. I helgen gjorde jag ett nytt försök med test av utrustning och mig själv. Förkylningen som jag drog på mig under min köldträning under påskhelgen har inte riktigt släppt greppet ännu men jag blir bättre och bättre för var dag. Jag gav mig alltså iväg, denna gång med 25 kg på ryggen,  en solig fredageftermiddag från Malmö efter ungefär 10 km stannar jag för att ta en fika vid en liten damm. En gås kommer flygande och skriker ut att den inte tycker om att jag sitter så nära men landar till slut på andra sidan dammen och jag tänker att livet ändå är ganska härligt ibland.

Någon timme senare börjar det mulna på och lagom tills att jag slagit upp tältet kommer regnet. Nu kommer ett tips jag fick efter förra gången väl till pass, värmeljus. Jag vet inte om de gjorde speciellt mycket nytta för att värma tältet men mysigare blev det allt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.