Mina funderingar kring utrustning, friluftsliv och vardagens äventyrligheter. Välkommen!

Hej och hallå!

Kul att du tittade förbi. Jag heter Magnus och har precis utbildat mig till Fjälledare vid Storumans Folkhögskola. Jag har också nyinflyttad till Östersund där jag jobbar med utveckling av friluftsutrustning.

Gillar det mesta som har med fjäll, skog och sjö att göra.

Skriv gärna en rad om du vill. Det är alltid roligt med kontakt.

//Magnus

Användarnamn: lankwaifong

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Expeditioner, Fiske, Vandring, Jakt, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Orientering, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor, Magnus gillar: sommar, vinter, höst, vår, snö, skidor, vandring, film, att sy saker, att bygga saker, mode, skogen, att träffa nya människor, att träffa nya roliga människor, mat...

Mer på profilsidan


Lussekatter i Umanland

Igår var en bra dag. Den startade med en skidtur tillsammans med Josefine och hennes weimaran Zafir. Zafir är en väldigt skojig tjej som säkert kan ha en karriär inom Skijoring, men hon kanske inte ska ge upp sin bana som stående fågelhund än på ett tag… kolla gärna in Jossans blog eller Zafirs hemsida!

Tankar om utrustningsdetaljer – avsnitt sex: FACE MASK

Nu är det officiellt! Jag har på rekordtid konstruerat norra Europas fulaste ansiktsmask och jag ska kalla honom JASON!

Jag brukar frysa om ögonen när jag ligger ute vintertid och jag har hittills glömt att ta med min ögonmask som jag brukar ha sommartid för att det ska bli någorlunda mörkt om nätterna. Nåväl, tänkte att jag skulle klippa till något för ögonen men som kom jag på att dagtid kan man behöva något för vind och kyla också. Av en trasig gammal fleecetröja klippte jag så till en form som var något större än min balaclava (som jag för övrigt har på mig natt som dag på vintern. (den funkar fint som både halsduk, mössa och ja, även som balaclava). Sedan klippte jag ut ögongluggar, men var noga med att spara den övre horisontella sträckan oklippt. Denna viks nu i stället in och skapar ett extra lager isolering. Nattetid fäller jag bara ner ögonlapparna och vips så blev det både mörkt och varm för ögonen. Små lufthål klippte jag för andningen.

Tyngden på dalskidan Älskling!

Håller som bäst på att återhämta mig efter en fantastisk vecka i Tärnaby! Fjäll19 har gått Friluftsfrämjandets Alpina Introkurs! YEEEEAAAHHH!

Pyssel på vinterturer

Oh yeah! Vintern har verkligen kommit för att stanna nu. Allt har frusit till ordentligt och till och med termometern stod still på 18 grader hela dagen idag! Jag har varit ute del de senaste helgerna och här kommer ett par tips från några dagar och nätter i skogen.

Inget smakar så gott som nybakt bröd och äggröra i skogen! Jag lovar! Vi bakade brödet över elden och Christina hade med sig hemtorkat äggpulver och torkade grönsaker som tillsammans blev en fantastisk måltid.

En annorlunda turistattraktion

Är hemkommen från en dag i kontrasternas tecken. På veckans schema stod ”Turism” och fokus har varit på turistnäringen i Västerbotten, även om ”Naturens Bästa” och ”Svenska Turistföreningen” varit hos oss och pratat om turismens utveckling i Sverige i stort. STF ska få en ny hemsida som öppnar om ett par veckor och Naturens Bästas hemsida är redan idag värd ett besök. Där listas alla företag som har ekoturismcertifierade aktiviteter och det finns mycket annat läsvärt dessutom.

Just ja, skulle berätta om min dag i Umnäs och turismen i Västerbotten. Först åkte vi till Skoterhotellet och Skotermuseet där vi fick höra om skoterturismen i länet, svårigheter med att driva säsongsverksamhet och möjligheter i att nischa sig. Under den korta säsongen är detta faktiskt lite av en turistfälla, även om besökarna till största delen utgörs av motorintresserade. Men även jag kunde faktiskt se en tjusning i detta. Här fanns en skoter från Harley Davidson, finska moster, Larven, en Panther och en massa vackra färgglada retroskotrar.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 Nästa Sista 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Det var 2019 som Oskar Normelli bestämde sig för att resa till Norge och bestiga Galdhøpiggen, Nordens högsta berg. Iförd skor som han lånat av sin ...