Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

5 äventyrsböcker att läsa i sommarvärmen!

                              

Värmen är rent tropisk just nu och jag känner att det här är en bra tid att läsa spännande böcker och drömma sig bort till andra länder, där det är lite svalare. Under åren har jag bokstavligen samlat på mig tusentals böcker inom ämnet äventyr och upptäcktsresor. Några få av dem återkommer jag till ofta och i synnerhet fem av dem, vilka jag skulle, för mig, säga är tidernas bästa äventyrsböcker! Samtliga har inspirerat mig att fortsätta resa!

Kom gärna med edra egna förslag!

De fem är följande:

1. ANNAPURNA av Maurice Herzog. Den bästa boken någonsin enligt mig, som handlar om den första bestigning av ett 8000 meter berg, nämligen Annapurna. men bara färden till baslägret var dramatiskt och personligheterna i boken är många. Ständig dramatik! Ett måste att läsa!

2. En jägares hjärta av Laurens Van Der Post. En klassiker som är förlagd till Kalahari öknens hjärta och beskriver denna fantastiska plats, fylld av vilda djur och de lika fantastiska bushmännen, innan den s.k civilisationen anlände. Skriven av en poet!

3. Arktiska drömmar av Barry Lopez. Förmodligen den bästa bok om världen norr om polcirekln som jag läst. Den berör allt liv där.

4. Snöleoparden av Peter Mathiesen. En klassiker om livet längs Himalaya. En prosa som är så fantastisk att man nästan blir stum av häpnad!

5. En otrolig seglats av Tristan Jones. Ett av historiens främsta seglaräventyr, när hn gör de mest fantastiska passager med sin båt Sea Dart!

Samtliga dessa böcker fortsätter att roa, inspirera och lockar till idéer!

Trevlig fortsatt sommar!

M

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

"Behöver du verkligen hålla på så där?"

Skit i vad andra tycker

Vasaloppet som Grönlands träning

Här har ni hela storyn https://vasastory.vasaloppet.se/?token=yrNn5T4dfd2Xw80VqbTNrwgJeqA&social=true

Foto: Hannah Pierce-Carlson and Patrik Hansson


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.