Tasmanian Tiger Swift



24 liters dagturssäck från tyska Tasmanian Tiger.


Tillverkare: TASMANIAN TIGER
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Se beskrivning i recensionen. Platsbrist.

Minus:Se beskrivning i recensionen. Platsbrist.

Kommentar: Swift är namnet på en av de minsta ryggsäckarna i den tyska tillverkaren Tasmanian Tigers produktutbud. Endast lilla sjuliters AquaPak är mindre. Swift rymmer 24 liter och är enligt mig perfekt som dagturssäck, jag har använt den flitigt både i stan och ute i skog och mark med hundarna.

Tasmanian Tiger tillverkar sina produkter med militärt bruk i åtanke. Swift är därför tillverkad av robust, 600D-nylon och kan köpas i tre utföranden, olivgrön, svart eller flecktarn (tyska arméns kamouflagemönster).

Swift är utrustad med flera fickor. Förutom det stora huvudfacket finns även en intern ficka för vätskesystem. Jag har provburit en 3-liters Omegablåsa från Camelbak utan problem. Säcken har hål för slanggenomförsel i både den justerbara stormkragen vid huvudfacket samt locket. Det finns D-ringar och fästanordningar för slang på bärremmarna. Förutom vätskefickan finns även en ytterficka med flertalet mindre fack samt två externa meshfickor. Ytterligare en ficka finns halvdold i locket med åtkomst från utsidan.

Ryggpanelen är vadderad med ett ventilerande material och trots avsaknad av tydliga kanaler/ventiler har jag under sommaren inte upplevt några som helst problem med detta.
Väskan är även utrustad med en del små detaljer, bland annat finns på en av bärremmarna en avtagbar och vadderad liten ficka för exempelvis mobiltelefonen. Även avbärarrem och midjerem finns, den senare tyvärr inte avtagbar eller ens stuvbar, ett ganska stort minus då den oftast är i vägen med tanke på väskans storlek och följakltigen dess användningsområde. Avbärarremmen är dock både justerbar och avtagbar, klickspännet på denna har dessutom en inbyggd visselpipa.

En av väskans märkligaste finesser är dock de nylonband som sitter fastsydda på ytterfickans utsida. Banden påminner om den amerikanska arméns MOLLE-system (även NATO-standard) men har en unik uppbyggnad där man förankrat de "ojämnt" i själva väskan. Oavsett orsak är syftet detsamma, här kan man fästa extra fickor. Jag har använt speciella fickor för ficklampa och liknande här men ser, på grund av placeringen av fästpunkterna, de i det här fallet främst som en rolig detalj.

Remmarna är justerbar och lätt vadderade, överlag tycker jag att Tasmanian Tiger lyckats bra med sin Swift. Det är en billig, bekväm och enkel ryggsäck för dagturen. Rymmer kök, vätskeblåsa, extra vatten, extra kläder, mat och exempelvis spårgrejor till hundarna utan problem.

FÖR- OCH NACKDELAR:

+

Prisvärd, robust, förberedd för vätskesystem, extra fästpunkter och funktionella fickor. De nackdelar jag upptäckt (se nedan) är inte stora utan endast smått irriterande.

-

Midjeremmen kunde gott ha varit avtagbar då den sällan används. Jag har löst det hela temporärt med tejp. Genomförsel för slang till vätskeblåsa kunde ha varit ambidextriös, nu går det bara att föra ut på bärarens högra sida. Placeringen av de extra fästpunkterna kunde ha varit mer strategisk, exempelvis på sidorna.
Om det inte varit för dessa små detaljer hade väskan fått en femma i betyg.

SPECS:

Panelmaterial: AirMesh
Ryggsäcksmaterial: Textreme 6.6
Färg: Flecktarn/Svart/Olivgrön
Vikt: 950 gram
Volym: 24 liter
Mått: 470 x 290 x 170 mm
Pris: Cirka 450-500 SEK

BILDER:

Stormkrage/Slanggenomförsel:
http://i44.photobucket.com/albums/f9/Chiselgrind/Gear/Vatskehal.jpg

Justerbar, avtagbar avbärarrem med inbyggd visselpipa:
http://i44.photobucket.com/albums/f9/Chiselgrind/Gear/Vissel.jpg

Extra fästpunkter, här med fickor för lampa och kniv:
http://i44.photobucket.com/albums/f9/Chiselgrind/Gear/Ytterfick.jpg

Bärrem, ryggpanel och avtagbar mobilficka:
http://i44.photobucket.com/albums/f9/Chiselgrind/Gear/Mobfick_Meshfick.jpg

Ficka i locket, åtkomst från utsidan:
http://i44.photobucket.com/albums/f9/Chiselgrind/Gear/Lockfick.jpg

- John


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.