Vilka Jägare är hårdast?

bash; sa:
Så med andra ord så tycker jag jägare som tröttar ut villebrådet genom antingen romersks/grekisk, armrytning eller ölhävning är tuffast.
Ännu tuffare är om dom tar kol på djuret utan bössa

Det hade Farfar lätt gjort oxå!!

Läste för något år sedan om en flugfiskare i Canada som blivit anfallen av en galen revirhävdande hjort.. Hjorten anföll fiskaren som på marken under hjorten fick kämpa för sitt liv, efter en lång kamp så fick fiskaren av sig skärpet och snodde det runt halsen varpå han ströp den.. Till historien hör det till att fiskaren blev tjurig för att han inte fick behålla trofén..

MAO. en hård jägare kan vara en fiskare!!
 
Hörde talas om en norrländs jägare som stötte på en björn. Han inte använda annat vapen än en kniv som han stack i magen på björnen. Dock tappade han kniven efteråt och var därför tvungen att strypa nallen med bara händerna/armarna.

Om den historian är sann är det i så fall den tuffaste jägare jag hört talas om.
 
Hmmm, undrar HUR man får svar på frågan?

Du skulle behöva nån som gått ALLA jägarutbildningar, har exakt samma definition på "hårdast" som du... den känns lite svår.

Av de jag snackat med så har FJS låtit mest INTRESSANT - hur det passar med din definition vet jag inte. Men det var också hårt att spana på anfallande stridsvagnar som jag gjorde. Ibland hade man nästan behövt blöja när X antal ton stormar emot dungen man valt att ligga i...

/Spanarn
 
Riksdagsherrar

Öhrn; sa:
Dock tappade han kniven efteråt och var därför tvungen att strypa nallen med bara händerna/armarna.
Euskefeurat!
http://www.hadebra.nu/euske/index.html

Tanken går direkt till Euskefeurats "Bonden o björn", om en bonde som fick släpa hem en väldiger björn från ladan på slåttarmyren ända hem till farstubron, där han slog björnen med yxan sin ihjäl.....

Slutet går så här: "Och nu vet ni precis hur det gick till, och ni får väl tro det om ni vill, ja ni får väl tro det om ni vill, men efter vad jag förstår, så nog finns det mången riksdagsherre som kan ljuga mycket värre, som kan ljuga mycket värre än jag nånsin förmår."
 
hmmm..

Ödmjukhet är en dygd... tänk på det.
Om inlägget iöverhuvudtaget är seriöst så önskar jag dig lycka till - med den inställningen lär du behöva det!

//E (värnpliktig)
 
Jägarförband

Om jag åter var ung skulle jag välja K4. Mycket vinterutbildning. Den militära vinterutbildningen är mycket användbar om det är friluftsliv man vill förbereda sig för. Andra kvarvarande jägarförband i Sverige är mer specialiserad på andra uppgifter. Tror man sig vara "hård och tuff jägare" får man veta svaret på vilket jägarförband man än väljer.

MVH
Rolf (värnpliktigt plutonsbefäl)
Arméns Jägarskola, Kiruna 1973/74.
 
Var väl som med Don Quijote och väderkvarnarna: Gubben hade nallat lite mer än vanligt på nappflaskan och plumsa full och go i säng på nattakröken. I hundtimmen måste han emellertid snabbt upp på toa för att "köra buss" och upptäcker då till sin fasa en björn aldeles intill honom (hans gamla sängnalle...). Fortfarande med läderbrallorna på drar han lappkniven ur slidan, men tappar den givetvis i sitt druckna tillstånd. Då går han handgripligen till anfall mot nallen och lyckas brotta ner den på golvet, där han somnar utan att ha uträttat sitt egentliga ärende.

Nånting ditåt kanske?

/ G
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.