Vidingsjö - Bjärka säby: Kängor eller gyskor?

Planerar gå Östgötaledens sträcka Vidingsjö - Bjärka säby: Kängor eller gyskor? Någon som gått sträckan sista tiden? Klarar man sig med gyskor och lite hoppande eller blir man hopplöst blöt då?

Emma
 
Kängs!

Nu kanske du redan varit ute, men jag skulle ta kängorna. Östgötaleden brukar vara en himla gyttjepöl med sträckning i gamla traktorspår och annat kladd. Ta vattentätt!
 
jag gick söder ut från Linköping, vet inte riktigt vad sträckorna heter. Men det är rekommenderat att ha kängor även om det för mig gick kanon med gympaskorna! man får vara berdd på att hoppa över lite traktorspår och så, men annars gick det bra!
 
Jag har aldrig haft kängor på låglandsturer. Men lätta gympadojor har den nackdelen att man blir väldigt skitig om strumporna. Låga vandringsskor, som Icebug, passar bra.

På den här sträckan är det väl geggigt bara i närheten av Vidingsjö.
 
Jag har alltid kängor. Tycker det är stabilare, skönare, lättare att hålla rent och skulle man överaskas av vatten och gegga så är man ju rustad :).

Mattias
 
Stämmer att jag redan varit ute. Är ett tag sedan nu. Kan mest bekräfta vad ni redan skrivit. Vill du vara torr - välj något vattentätt. Fanns vattenpölar och lera som gick att hoppa över. Att undvika fuktigt gräs var dock svårare. Hade gyskor med goretex. Var helt ok. Blev fuktig genom skorna, men hade bra ullsockar och slapp frysa. Mitt sällskap hade kängor och var nöjd med sitt val.

Mycket fin sträcka att vandra tycker jag! Kan rekommenderas.

emma
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.