Vålådalen-Stensdalsstugorna

Hej!

Sitter och planerar försommarens vandringar. Hur är leden från Vålådalen och upp till Stensdalsstugan? När jag läst har det i vissa skildringar beskrivits som att leden är svår att finna?
 
När vi gick där förra året (iofs omvända riktningen) så var det bra stig och enkelt att hitta. Men stigarna grenar sig på några ställen och det gäller att man håller koll på vilka val man gör.
 
Den rätta leden från Vålådalen är bred och stor stig utan några problem. Dock finns det en kortare väg från Nulltjärnarna till Stensdalen. Den stigen kan vara lite svår att följa när den går över några myrar.
 
Har vandrat till stensdalen både från vålådalen och från nulltjärn. Leden från nulltjärn är betydligt mindre vandrad och stenigare än den andra, och som andreaze sa lite svår att hitta över myrarna. Tror att den är betraktad som "övergiven" stig som inte längre rösas och underhålls..
Den vanliga från vålådalen är kanonfin! Häng med på kartan då den korsar vinterleden vid några tillfällen och delar sig upp mot vålåstugorna, annars ska det inte vara några problem :)
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.