• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vad göra??

Jaha, så har man bara ett år kvar till sin examen efter snart fyra års pluggande på universitet i USA. Har hoppat runt mellan olika utbildningar men hamnade tillslut (av en slump) på Business Administration. Inte det man brinner för kanske, men helt ok. Har dock ingen aning om vart jag ska ta vägen efter att ha avslutat denna utbildning och tänkte därför höra om det är någon som har något bra tips på äventyr, resor eller annat att göra innan det är dags att slängas ut i verkligheten. Säsonga i alperna, jobba på Nya Zeeland....?

Vore kul att höra vad andra har för erfarenheter eller hur ni har funnit ert drömjobb.
 
Försöker tänka efter och föreslå något helt spontant, kanske detta \
* När Du kommer tillbaka till Europa, köp en viss Kina-tillverkad mellanklass-motorcykel som heter CF Moto V5. Den är en automatväxlad gatu-MC. Grejen är att den har lågt inköpspris och drar ungefär hälften så mycket bränsle som världens mest bränslesnåla nya bilar. Jag vet för MC:n i fråga testades i slutet av vintern i den finländska tidskriften Tekniikan Maailma - så det går att lita på.
* Köp ett litet radhus inom 10-15 mil från Oslo centrum, sydväst eller sydöst, vilket som. Men kolla att det är på en ort som utvecklas frammåt så att Du förhållandevis lätt får sålt bort den i vår. Jag tänkte med tanke på att då har Du på både storstad inom räckhåll samt natur att göra strapatser i.
* Distansjobba, det är ganska lätt faktiskt att distansjobba om man läst business administration - och visst finns det valfrihet/urval när det gäller arbetsuppgifter.


Det är bara att välja och vraka, det är säkert många, här eller IRL, som har än det ena än det andra att föreslå.

Jag håller med Dig om vad Du svarade i somras i tråden "Jag en miljöbov - tyvärr" om lokalproducerat kött i, http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?p=312903#post312903
Det är viktigt att vara miljö-medveten. själv är jag det i extremt hög grad.
Om man t.ex jämför det med att det är enbart för mitt privata bruk så satsar jag enormt med utvecklingsarbete och annan möda på att få mitt tvåhjuliga motorfordon att förbruka mindre bensin - och jag lyckas bra med det eftersom jag har några bra kontakter i motorbranchen, dels specialiserade verkstäder, dels de som ger expertkunskap. Så Du kan lita på att jag har verkligen tänkt efter när jag föreslår ett fordon tillverkat i Kina!
Om Du så småningom vill ha bil (istället), så är Toyota Avensis Verso rymlig och utvecklingsarbetet av just Avensis Verso -modellen sker i Europa (till skillnad från t.ex Corolla). Det finns många fördelar med sådana Toyota-bilar som är utvecklade i Europa.

Men som sagt, jag rekommenderar Dig mellanklass-motorcykeln CF Moto V5! Du blir faktiskt förvånad när Du tänker efter hur flexibel och räknar på hur ekonomiskt lönsam en sådan MC skulle vara i kombination med distansjobb.


Det här var spontant
 
Men jag försökte ju föreslå bästa möjliga sätt hur det går att kombinera friluftsliv med att ha rimligt avstånd till en storstad? Så det var helt On Topic, jag skriver gärna detaljerat så att det finns någon användning av information. Visst kan det räcka att bara säga var det finns lämpliga marker att göra strapatser i - men jag bidrar med den verklighetsanknutna kunskap som jag har.
Det jag säger är att jag tror att distansjobba först kan vara lösningen på att komma in ordentligt i karriären utan att behöva göra alltför mycket avkall på friluftslivet. Då är fordon helt avgörande - jag har bott och jobbat i Svenska Lappland - jag hade 15 mil till jobbet - plus att jag har vid det här lagt 7 års erfarenhet av att jämt och ständigt ha alltför långa avstånd att tillryggalägga - att hamna vara på fel ort eller i fel land största delen av tiden, så jag skämtar inte när jag säger att långa avstånd är ett verkligt problem och kräver verklig lösning.
 
Nej, det gör jag verkligen inte. Det är inte sådan sorts kontakter jag har i motorbranchn - de kontakter jag har är privatpersoner som trimmar tvåtaktsmotorer, samt verkstäder som t.ex fräser, borrar och hårdlöder

han säljer nog CF Moto V5.. säkert generalagent eller nått sånt..

Jag kan bevisa allt detta genom att jag är:
http://forum.moppenet.com/member.php?u=23939
"hetero"
... det räcker långt som bevis. Jag har skrivit väldigt mycket där, inte en enda gång har någon trott att jag är någon sorts återförsäljare eller dylikt.

Ta det lugnt, jag berättar gärna om vem jag är och vad jag är, det här är mitt andra eller tredje inlägg och jag är utfattig - det är en av orsakerna till att jag inte har samma sorts friluftsliv som de flesta på Utsidan - jag skulle helt enkelt inte ha råd med utrustningen. En annan, ännnu större orsak, är att jag hamnar att göra i snitt ett par hundra mil nytto-resor per månad så det är helt enkelt näst intill omöjligt för mig att ha friluftsliv - har inte varit i naturen på allvar sedan jag bodde i Norrbotten, och gången innan det var för fem år sedan.
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.