The Beckoning Silence - filmad dokumentär ute!

Av en slump hittade jag "The Beckoning Silence" filmad, den visar i dramatiserad dokumäntär stil hur Kurtz och hans grupp tar sig upp för Eigers nordvägg. Jag behöver nog inte beskriva denna expedition mer i detalj då jag utgår från att de flesta känner den bättre än mig.

Dokumentären är filmad på plats vid Eiger och Joe klättrar själv delar av Eiger där han berättar om deras historia. Fotot är i sti med filmen "Touching the void" - det är inte utan att Joe och Toni delar något i sin historia.

http://www.telegraph.co.uk/portal/main.jhtml?xml=/portal/2007/10/22/nosplit/ftvoid122.xml

Jag lämnar det nog där och rekommenderar denna dokumäntär till alla som har alpint intresse eller som bara förundras över mänskligt beteende och risksökande. Joe försöker förklara denna passion och jag tycker att han lyckas i sin gripande berättelse om drömmar och passion.

Om någon vill få tag på den:
http://www.amazon.co.uk/Beckoning-Silence-Louise-Osmond/dp/B000W668QC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1213695972&sr=8-1
 
visas i kväll

Hej!
Dokumentären visas i kväll (6 juli 2010) på SVT 1:


22.55
The beckoning silence

Brittisk dramadokumentär från 2007. 25 år gammal var Joe Simpson nära att förora livet i en dramatisk klättringsolycka i peruanska Anderna. Han och hans vän Simon Yates överlevde mirakulöst; ett ofattbart drama som skildrades i filmen Touching the void. Redan som 14-åring hade Simpson läst om, och fascinerats av, den tyske klättraren Toni Kurz som omkom under en klättring uppför Eigers nordsida 1936. Simpson, som redan före sin egen olycka känt ett släktskap med Kurz, beger sig tjugo år efter dramat i Anderna till Eiger för att återberätta Kurz, och samtidigt delvis sin egen, historia. Regi: Louise Osmond.

Från 2008
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.