Svart dovhjort???

Har lyckan att bo nära ett väl viltvårdat område med mycket dovhjort. I går såg jag för första gången några väldigt mörka (i princip svarta) djur. Är det vanligt?? Hittar ingen info om det på denna eller någon annan sajt. De bifogade bilderna visar en kapital tjur och en årskalv.
 

Bilagor

  • Ljus_o_mörk.jpg
    Ljus_o_mörk.jpg
    110 KB · Visningar: 3,378
  • Mörk_herre_liten.jpg
    Mörk_herre_liten.jpg
    40.5 KB · Visningar: 2,597
Jajamensan..

Dovhjortar förekommer i alla möjliga nyanser och färger... Dock så är bilden nederst inte en dovhjort utan en kronhjort.

Saxat lite text från följande sida: http://www.jagareforbundet.se/Viltet/ViltVetande/Artpresentationer/Dovhjort/

"Kännetecken
Dovhjorten kan variera kraftigt i utseende och går från vit till mörkt brun och den senare anges ofta som svart. Den mest kända röd-bruna formen med vita prickar över rygg och flanker, är den naturliga färgvarianten och övriga är ett resultat av tidigare riktad avel i fångenskap. Få vet att även den svarta formen av dovhjort har prickar, men i så dov grå ton att dessa anas bara på mycket nära håll. I vinterpäls försvinner prickarna och såväl den röd-bruna formen som den svarta närmar sig varandra i en mörkbrun färg utan synliga prickar, men med skillnaden att den på sommaren rödbruna dovhjorten får en tydligt ljusare buk i vinterpäls än den svarta."

mvh // Johannes
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
liquidmonkey svart björn???????? Vilda djur 20
Zion Vit dovhjort skådad i östergötland. Vilda djur 3

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.