Styrkepröven 2003

Är det någon som har cyklat styrkepröven i Norge?? Är tacksam för tips på vad som kan vara bra att tänka på inför och under turen. Typ, energitillskott, reservdelar och träningstips..
 
Jodå!

Jag cyklade Den Store Styrkepröven 1994. På det hela taget så är det mycket välorganiserat. Jag tycker att man får avsevärt mer för pengarna än när man kör Vätternrundan trots att det är svindyrt i Norge. Under andra halvan av loppet så finns det sovsalar vid varje depå. Vid varje depå kan man f.ö. få smörgåsar av olika slag. Huvudtipsen är:

- Ordna med en följebil eftersom det underlättar otroligt när det gäller förstärkningsplagg och reservutrustning.
- Cykla gärna med någon jämbördig kompis
- Se till att starta tillsammans med
- Var ordentligt utvilad innan du kommer till start
- Ha med kläder för att klara stora temperaturskillnader. Vid Hjerkinn är det rejält kallt medan det kan vara rejält varmt längre ner i dalen.
- Ha med reservutrustning och diverse verktyg. Ta med extra batterier till lyset.
- Försök att cykla åtminstone 200 mil innan
- Cykla mycket i långa backar!
- Träna så att du klarar långvarig statisk belastning vid utförskörningen!

Första 6-8 milen är relativt platt, sedan är det mycket uppför till Hjerkinn (drygt 1000m) vid 18mil. Brantast är det nog runt Berkåk. Andra tredjedelen är det mycket utför => mycket statisk belastning på armarna.. Sista tredjedelen är det mycket upp och ner med ganska många jobbiga backar. Man börjar ju bli en aning seg i benen då också... ;)

Lycka till!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.