Sponsorer.

Hej alla på utsidan!
Jag tänkte bara kolla om nån har några tips på hur man kan skaffa någon form av sponsorer till en exp.
Vill försöka samla in pengar till att hjälpa barn i afrika och tänkte försöka kombinera det med klättringen.
Om någon har tips eller erfarenhet skriv!
Mvh -Christofer
 
Sponsorjakt

Att skaffa sponsorer är ett riktigt hästjobb! Man bjuder ut sina tjänster och försöker sälja sig så dyrt man kan, fast ingen vill ha en :)

Alla sponsorer vill ha något tillbaka för att det ska kännas motiverat att satsa på just dig. Ett förslag är att sätta ihop ett antal packet med olika nivåer av sponsring, tex guld, silver och brons. Det blir lättare att diskutera omfattning då, när man har något konkret att presentera. Din motprestation ska avspeglas i sponsornivån. Ett bra riktvärde är motprestationen ska vara minst 10% av sponsringens värde.
Motprestationer kan vara varumärkesexponering på kläder, trycksaker och hemsida samt olika kund- eller personalevenemang etc.
Det är lättast att få hjälp med produkter, men rena pengar är ju klart bäst.

Om du ska kunna fakturera företag för dina motprestationer bör du starta en firma. Det kan vara lite svårt att få igenom hos skattemyndigheten dock. Deras grundkrav är att verksamheten ska vara självständig, varaktig och med ett vinstsyfte. Om man lyckas i sin ansökan beror till stor del på vilken handläggare och skattekontor man har och göra med.

Lycka till!!
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
trolltind Alpinism, god stil, sponsorer Alpin / Bigwall 50

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.