• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

sommarresa Asien

funderar på att åka till Mongoliet i sommar. Runt 4 veckor i juli-augusti till Mongoliet och eventuellt även ner mot Peking. Vandra, rida, klättra, cykla, nationalparker, öken, stepp och sådant. Flyg till/från Asien, kanske transibiriska järnvägen mellan Ulan Bator och Peking. Har någon varit i området och har tips får ni jättegärna dela med er eller om någon vill följa med så vore det jättekul. Maila gärna eller skriv inlägg här!
 
Hej!

Spenderade drygt 4 veckor i Mongoliet förra året. Vandrade och njöt av den enorma gästfriheten. Jag gjorde bla en tur i den national parken som ligger väldigt nära Ulan Baator (kommer inte ihåg namnet) Tar cirka 1,5 timme med buss från UB. Om du går förbi ett nomadtält på en vandring blir du definitivt inbjuden och de ger en te. Fantastiskt land!

Akta dig för hundarna bara och räkna med att bilen du åker med kommer att behöva lagas x antal gånger! Tålmod =)

Martin
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.