Snart börjar höstpaddlingen!

Till helgen blir dagstemperaturen neråt 15 grader, för första gången sedan mars skulle jag tro.. Havet är fortfarande 23 grader men svalnar nog av fortare nu.. Mera vind och väder, oftare.. Ska bli härligt att få paddla med mer kläder än badshorts, damma av goretex-kläderna, greppa paddeln med neopren! Kanske t.o.m. ta med en termos varm dryck att smutta på på klipporna mellan karusellturerna.. Håller tummarna för vindar NV-NE med force 6 och uppåt! Hösten är välkommen! :)
 
(försöker dölja avundsjukan...)

Och hur trivs du med Safarin? Min fick bada rejält i somras, då vi var i Klitmöller i Danmark, och lyckades pricka både vågor och värme samtidigt. Men så här års får min Safari bara göra enstaka bäck-turer, den övriga paddlingen sker i mer ombonade kajaker.

hälsningar
Jens
 
re: safarin

Jo jag är nöjd med den!

Paddlingsmässigt är den som förväntat eller bättre, lättdriven i låga farter, vänder på en femöring men ändå enkel att köra rakt med när man vill. Den är fortfarande mer kapabel än jag i stora vågor, i helhet känns kvaliteten bra. Fenan har tagit några smällar utan protester. Kanske dräneringshålen borde vara lite större, efter en rejäl överspolning tar det någon sekund för mycket innan den är tömd. Sämst är helt klar småventilerna, ett helsike att få bra tryck i dem och sedan få dit proppen fort nog.. Ska fundera på en modifiering, kanske bilventiler från cykelslangar eller något annat kan användas.

Bild från i lördags:
dededehr9.jpg

[Ändrat av jamo 2006-11-03 kl 10:00]
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.