Skulle hämta julgran=tre dagar i skogen (Californien) innan räddningen kom

Det är väl inget konstigt att ha en jultall. Det har vi haft hemma de senaste 10 åren, jag och morsan blev tätta i näsan på julen. Vi slängde först ut julstjärnorna och det blev bättre. Sen bytte vi granen mot en tall och det blev ännu bättre. Sen att det är enklare att klä en tall är ju bara en bonus.
 
Sen att det är enklare att klä en tall är ju bara en bonus.

Dubbelbonus? Det är ännu enklare att inte klä någon tall (eller gran eller en) alls.
Trippelbonus? Och så kan man, väldigt enkelt, ta en hälsosam och stärkande promenad och hälsa på träna i skogen där de bor, växer och frodas.

Pax vobiscum!
 
Gran eller inte gran

Det låter inte så listigt att ta ut sina barn och sedan "The family -- found less than a mile and a half from the road -- said they got lost by going from pine tree to pine tree, trying to find the perfect Christmas tree, before realizing they were lost."

Däremot vet man ju hur lätt det är att gå vilse när man bara stirrar i marken (plockar svamp etc), men har man inte koll på det så kanske man inte ska dra ut 12-åringar i snön i okänd skog och i ett område som tydligen tenderar att drabbas av fulväder.

Sen gjorde han ju rätt, när skiten väl träffat fläkten (ja, jag syftar inte på att han bad till Jesus): Skrev HELP i snön som syntes från luften, bytte ut blöta skor/strumpor och improviserade torra från annat tyg, sökte skydd i en vägtrumma etc. Lite symtomatiskt för överlevnadskunskap kanske, att de försatte sig i en skitfarlig situation, men gjorde mycket rätt när den väl inträffat. Överlevnadslitteraturen handlar sällan om det viktigaste; att inte försätta sig i såna situationer.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Zaet 7 Dagar.. Överlevnad 23
Hedin2 20 dagar på en öde ö Överlevnad 19
Zwine 5 dagar ensam och hungrig i naturen. Överlevnad 162

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.