Rapella med twinrep

Om man t ex klättrat en rutt med 2st 50m twinrep och sedan ska rapella ner för en 20 meters vägg använder man då enbart ett rep? Vid längre rapells än 25meter så knyter man ihop båda repen? Tänkte bara på hur mycket (ett) 7.4 - 8mm twinrep kan ta vid rapell.

Kan inte riktigt se hur man skulle rapella med båda repen statiskt på en 20 meters vägg eftersom det då blir 4st snören att hantera på nedvägen och det får ju inte plats i ATCn. Skulle man då istället göra två stycken munter hitch knutar? känns också otympligt.
 
Senast ändrad:
om du tänker till lite så ska du se att det är mycket enklare än du uppenbarligen fått för dig.

För kortare firningar gör du precis lika som med ett enkelrep. Ta ett av twinrepen, trä det genom ankaret så att du har två rephalvor hängandes utför väggen, en till varje hål i bromsen. Vad gäller styrkan på repet så är det mycket god marginal för de belstningar som är vid en normal firning.


P.S. Språkpolisen ser helst att folk inte använder ordet "rapella". "Rappellera" brukar vara fullt godtagbart men normalt brukar klättrare använda det enkla verbet "fira".
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Cantrell Dubbel/twinrep Klättring allmänt 16
Mike C Klättra med ett halvrep och ett twinrep? Klättring allmänt 12
OKW Dubbel/Twinrep Klättring allmänt 25

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.