Omlackering av cykelram?

Lidingö billackering

Om du inte är j-ligt proffsig föreslår jag att du kontaktar dom som kan det där. Du kan göra allt slipjobb själv och sen lackar dom din hoj billigt och bra med dekaler etc. Cirka 500 pix tog dom för att lacka en stålhäst i mörkblå metallic.
 
stålborste

Har iofs bara lackerat om gamla stålhingstar så jag vågade chansa lite. Jag började jag med att slipa med papper, men det tog en ruskig tid. Så till nästa objekt kom vinkelslipen fram försedd med stålborste. Resultatet blev jättebra, och snabbt gick det.

/Erik
 
Ang. omlackering!

Hejsan!

Tack för tipsen!
För att strippa ramen kan man tydligen använda sk. "gasket remover", som man tar bort packningar ifrån motorer med. Har även hört att färgbortagnings medel i båtbutiker fungerar bra. Stålborste var det någon vän som provat när lacken på hans stålram inte gick att få bort med Bums.

Jag lämnade nu in ramen på blästring och omlackering istället för att göra det själv. Skulle kosta under 500!
Efter att läst om hur man får ett bra resultat och alla de färgbortagnings medel, primer, grund-, färg- och klarlacker som behövs blir nog prisskillnaden inte så stor. Slipper stå själv och får även garanterat bra resultat samt den slitstarkare pulverlacken.

Vände mig till Allblästring i Länna industriområde och hoppas att Högdalens pulverlackering skall ha tid att ta med ramen denna veckan innan de går på semester. Men man är som vanligt ute i sista stund... ;)
Ev. blir jag lov att ställa mig och spraya själv för att få den klar den i tid innan Gotlands-turen.

Mvh!
Peter

http://www.mindspring.com/~d.g1/paint.htm
http://www.funsportmountainbike.com/article.php3?entryno=479
http://www.thebicycle.com/paintprocess.htm
 
Sent ute...!

Högdalens pulverlack har fullt upp meddelar den gubben som är ensam kvar vid bandet denna sista veckan innan semestern!!!
Jag skulle nu behöva få tag på en annan firma som har möjlighet att lackera ramen. Försöker nämligen få cykeln klar tills dess att damen kommer till Sverige i slutet av nästa vecka!!!
Har någon andra bra förslag på lackeringsfirmor i Stockholms-trakten?
 
Billack..

..har jag omlackerat några cyklar med. Det har för visso varit gamla cyklar som jag rustat upp, men jag har blivit nöjd med resultatet. Billack hittar man på en lite mekigare mack, eller nån biltillbehörsaffär, och det kostar kring 50 spänn!! Billigt, bra och dessutom roligt, tycker jag!

Sara
 
Biltemas grå Hammarlack är prisvärd och lätt att spraya tjocka lager med. Du får en hållbar yta som är superlätt att bättra på om du behöver. Fäster på ganska ojobbade ytor och ger en robust hammrad yta med lite struktur. Inget för finliraren men som sagt, snabbt och lätt (och snyggt enligt mig) Kostar dig inte skjortan heller...
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.