Münchenbryggeriet

Hej, är det någon som har koll på hur klättringen är vid berget mot gatan precis innan münchenbryggerier, hornstull i Stockholm, och går det att gå upp och toppsäkra där eller måste man leda?
 
Jag antar att du menar väggen som ligger vid Söder mälarstrand/Torkel knutssonsgatan. Man kan köra topprep där men det är väldigt krångligt att ta sig ner till ankaret. Det går ju någon sorts gångväg uppe på höjden. Därifrån får man fira av från ett räcke genom buskar och annan växtlighet innan man kommer till själva hyllan där ankaret är.
 
Har varit på klippan vid två tillfällen och har upptäckt att många av lederna saknar riktiga ankare. Istället sitter det en ensam bult med ring, alltså utan backup.
 
Rensa inte på den väggen är ni snälla

En sak att tillägga. Rensa inte på den här väggen, det går att klättra is där på vintern vid gynsamma förhållanden. Men isen växer bättre om den har något att börja bygga på så låt mossa o dylikt sitta kvar så är ni snälla...
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
magwo Städa järnskrot på Münchenbryggeriet Klättring allmänt 17

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.