Magicshine

Någon som testat lamporna som bland annat xxl säljer, Magicshine?
Det är ju rejält med klös i dom med lumen på 900 och även 1600 på nån modell....
Hur är dessa att ha som pannlampa?
 
Magicshine-lamporna är helt ok. Visst är det fråga om Kina-lumen, men 1600 lm-lampan ger ändå ut drygt 1000 riktiga lumen. De lättare modellerna fungerar bra på hjälmen. Någon modell har för snäv ljusbild för att vara riktigt bra. Det som är dåligt med Magicshine-lamporna är batteriet. Efter en säsong är kapaciten i allmänhet minst halverad. Det finns bra ersättningsbatterier, men de är dyra.

Själv körde jag i några år med Magicshine-lampor och modifierad ljusbild. Nu har jag tysk kvalitet i form av Lupine. Även de billigare modellerna har nu mera ljus än man behöver och speciellt Lupine Piko är en lysande lampa. Med en storlek som en tändsticksask och mycket låg vikt fungerar den bra som pannlampa och ger ändå ut 1200 riktiga lumen.

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
 
872

Jag har haft ett par olika Magicshine, den jag använder nu är modellen 872. Själva huvudställningen som följer med är ganska dålig, lampan är egentligen främst tänkt som en cykellampa. På huvudet kan man inte vinkla upp den tillräckligt för att den skall lysa rakt fram, den lyser mest neråt. Dåligt när man springer, ännu sämre om man åker skidor.

Jag har min fastsatt på hjälmen och använder den bara när jag åker rullskidor. Då är den riktigt bra! Ljusbilden är relativt bred (ca 25 grader) och styrkan räcker mer än väl för mig (1600 lm som enligt tester snarare ligger kring 1000). På 25% styrka är den ungefär lika stark som den gamla tidens halogenlampa på 20W. 50% effekt brukar vara lagom tycker jag, man kan dra upp till 75% i nerförsbackarna.

En bra detalj med 872:an är att man kan tända den direkt på lägsta nivån. Många andra lampor måste man tända på högsta ljusstyrka och sedan trycka flera gånger för att få ner styrkan. Idiotiskt tycker jag, då är man redan bländad.
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.