Lättviktsmat?

Man äter inte ägg torrt. Äggvitan har 10% protein medan gulan har över 15% av vikten. Enligt samma länk.
Eftersom vi diskuterar i sammanhanget fjällvandring så är det ju effektiviteten som är intressant, dvs det önskvärda näringsämnets andel per viktenhet av den burna lasten.
Är man - som vissa här på Utsidan - ute efter att säkra ett stort proteinintag, så finns det ju knappt något som slår äggvitepulver (även om man behöver annan mat också för att den sammanlagda proteinsammansättningen skall bli vettig).
Är man ute efter rent och skärt energiinehåll, så ger ju fett mer, och då "vinner" pulver gjort på hela ägg p g a äggulans stora fettinnehåll. Samt att det nog blir godare ;).
 
Oavsett, min blogg (där man hittar recepten) var ett tips till de som finner det svårt att komponera egen mat på fjället och inte tycker om påsmat - eller att den är för dyr.
Det var inte ett tips till de som redan kan allt, och gör sitt yttersta för att tala om det för världen, och hur värdelösa alla andra djur är som inte kan allt.
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.