Ladda i fält

Valde min senaste kamera, Sony DSC-H1, bl.a. för att den har vanliga AA-batterier. Är nu lite sugen på en kamera som tål vatten och har kikat på Pentax W30. Den verkar dock ha nåt specialbatteri (som många kompakter). Hur göra ex på paddeltur med laddning, har sett att det finns solcellsladdare. funkar dom till sådana batterier?
Lars
 
Jag bytte också till en kamera som har ”valiga” AA i ställt för ”Canon special” a 695 SEK + att den laddaren kräver 220 VAC.

Jag var för några månader sedan och lyssnade på en HBB paddlare. Han strömförsörjde sin kamera, GPS, MP3 spelare, VHF och mobiltelefon med el från en solcell + ett MC batteri.

En del har han beskrivit på sin blogg http://blogg.aftonbladet.se/blog.php?blog=9144&m=1&y=2007
Det finns nog mer skrivet om elen under andra månader på bloggen.

Men jag pratade senare med en annan HBB are och han fördrog numera engångsbatterier (solcellen hamnade i sopcontainer längs kusten om jag fattade det hela rätt).

Per

Edit använd sökfuntionen och sök på ladda och solceller, men i alla forum. För detta med el till alla prylar förekommer även i Navigering, paddling, cykel, foto, gör det själv, med flera.
 
Senast ändrad:
Jag har testat solcellsladdare och tycker inte det är något vidare alternativ. För relativt korta turer så tycker jag det bästa är att köpa extrabatterier istället. Själv håller jag en ungefärlig batteriåtgång på ca 1 batteri/vecka och på en vanlig tvåveckorstur räcker totalt 3 batterier utan problem. Det är klart, har man en massa elprylar med sig så kan ju solceller vara ett alternativ men bra solceller kostar ju även en del. http://www.brunton.com/catalog.php?subcat=7

Ett batteri till en pentax w30 går på 330 kr, köp ett eller två extra så borde du klara dig ett tag. Det blir ändå billigare än solceller som är nåt att ha.

/David
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.