Kungsleden i september?

Hej, undrar ifall det brukar vara väldigt mycket folk på kungsleden i början av september? (tänkte lederna mellan och runt Abisko - Nikkaluokta, och om ni har tips på några skjyssta leder?

MV
Mattias
 
Börjar tunna ur...

Hejsan,

När man kommer fram i September börjar det helt klart tunna ur uppe i fjällen, även om det i början av månaden fortfarande är ganska gott om folk som är uppe för att se höstfärgerna. Definitvit färre än under högsäsong dock!

Sen vill jag inte vara dryg, men Kungsleden är ju en led.....men om du funderar över andra färdvägar genom Kebnekaisefjällen är svaret att det finns massor. Enklaste alternativet är att gå till bibloteket och låna Grundstens vandra Kungsleden del 1 som avhandlar just detta område.

Exakt vilken "led" som är den bästa beror ju till väldigt stor del på om man har med sig tält eller inte. Utan tält blir alternativen färre. Men om man vill ta en fin avstickare från Kungsleden, som i sig alltid är ett trevligt alternativ, så skulle jag rekomendera att gå ner till Vistasstugorna för att sen ta Stour Reiddavagge till Sälka. Fjällbjörkskogen kan vara rent löjligt vacker i höstskrud...och Vistas är även i vanliga fall bland de vackraste platserna i fjällen!

/ Stefan
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.