Kungleden rimligt upplägg

Hej,
Jag och flickvännen ska i mitten av juli vandra Abisko-Nikkaluokta, och skulle vilja veta om vår dagsplan är rimlig. Vi kommer bo i stugor hela vägen och följer den rutt som skrivs om på de flesta sidor

Båda har viss vandringserfarenhet och är i bra fysiskt form. Vi vet att Alesjaure-Sälka kan bli tuff, men ändå något vi ska klara av.

Dag 1: Anländer med tåg 12:30 till Abisko. Sedan vandring till Abiskojaure
Dag 2: Abiskojaure-Alesjaure
Dag 3: Alesjaure-Sälka (lunch och någon timmes vila vid Tjäktja)
Dag 4: Sälka-Singi
Dag 5: Singi-Kebnekaise fjällstation
Dag 6: Toppbestigning Kebnekaise
Dag 7: Kebnekaise fjällstation-Nikkaluokta
Dag 8: Nattåget tillbaka till Stockholm sen eftermiddag

Vi har redan nu bokat boende på Kebnekaise fjällstation, men vet inte om vi kanske borde boka en extra natt för vila efter toppbestigningen.Tanken är att lämna efter lunch dagen efter toppbestigningen mot Nikkaluokta.
 
Tycker det ser ut som en ganska bra dagsplan. Skulle ni känna er slitna finns alltid möjligheten att stanna i Tjäktja och fortfarande ha två alternativ kvar för dubbla etapper. Direkt till Singi dag 4 eller från Sälka gå direkt till Kebnekaise via genvägen dag 5.
Kan vara en bra idé med en extra natt vid Kebnekaise, det är ju inte säkert att ni har vädrets makter med er för toppbestigning. Om allt flyter på finns möjligheter till någon dagstur i området den andra dagen. Kolla upp busstider från Nikkaluokta så ni vet ifall ni behöver gå dit dagen innan ni ska åka hem eller inte. Sträckan går att korta ner med båttransport eller skippas helt med helikopter.
 
Hej,
Dag 4 skulle jag från Sälka gena direkt till Keb stationen. Stigen är markerat, finns ingen anledning att gå via Singi även om Singi är en fin plats med att stanna på. Det är bättre att ha en extra dag i Keb ifall vädret för en topbestigning inte är bra. Är vädret bra och ni kan genomföra topbestigningen första dagen, så kan ni andra dagen gå upp till Tarfalahyttan.
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.