• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Kommer ni ihåg?

Kom att tänka på gamla barnprogram och googlade då fram denna goding. Serien hette på svenska, Det var en gång (Originaltitel Il était une fois). Serien är också känd som En cellsam historia.

Jag älskade denna serie, speciellt tyckte jag om vinjetten.

http://www.youtube.com/watch?v=7XR0B96D5kU

Givetvis skulle jag kunna fylla på en lång rad med klassiska barnprogram, men det tänkte jag överlåta till er andra att göra :).

Mvh /Joel
 
Polarnatt; sa:
Kom att tänka på gamla barnprogram och googlade då fram denna goding. Serien hette på svenska, Det var en gång (Originaltitel Il était une fois). Serien är också känd som En cellsam historia.

Woooh! Jag kommer med ett "nja... men de tidigare plattorna var bättre..." ;)

"En cellsam historia" var den tredje serien i Sverige, och då hade jag blivit lite för gammal.

Först kom människans historia, sen kom rymden.
Rymden har jag på VHS :)

Smaka på den fantastiska signaturmelodin:
http://www.youtube.com/watch?v=qACc93GLYC8

ieufes_jaquette_01.jpg
 
Äsch, jag som trodde det skulle bli lite riktiga barnprogram, som Saltkråkan, Emil, Teskedsgumman, Anita och Televinken och, om jag tänjer minnet, Humle & Dumle.

Raskesven
 
Människans historia var grymt bra...rymden också - vilken musik. Och bättre på helt obegriplig franska. Fast jag tyckte synd om de kreativa ondingarna.

Jag tycker att Barnkanalen visar en del bra faktiskt. Från A till Ö, med den helt fantastiska Birgitta Andersson som Hedvig. Exempelvis.

Annars tycker jag att Emil i Lönneberga är grymt bra TV-serie...men det går ju fortfarande så ofta att man inte får samma nostalgikick av det.

Andra reflektioner : Ville, Valle och Viktor var bättre på kassettband än i TV...inser jag efter att ha sökt på Youtube.

Ika i rutan föraktade jag verkligen...men fan vad dum jag var...hon var ju JÄTTEBRA egentligen. Men 1988 var jag väl för gammal för sådana program kanske. Kvalitet helt annan än dagens barnprogramledare som kvalat in via fotomodelljobb och annat trams.
http://www.youtube.com/watch?v=p3We9p4QdvY
http://www.youtube.com/watch?v=xiali73nVZ4 :D

På tal om programledarinnor, visst var Eva Remaeus i "Fem myror" grymt bäst? Inte heller det fattade man som liten, då var det Brasse och sen Magnus som gällde.

Huff, Ika fick mig att söka på Clownen Manne...denna jämrligt skumma figur...som jämt skulle cykla utan att komma nånstans och sen slurpa i sig en banaaaaaan. Men jag tyckte tydligen det var ett bra program, om man får tro min mor.

Säga vad man säga vill, men barnprogrammen har gått utför på senare tid.
[Ändrat av PoiRan, 2007-06-18 kl 20:44]
 
äääääääh..kom igen nu....det kan inte bara vara jag som önskade att man kunde förvandla sig som Barbapappa.
images


Men ändå stod han sig slätt mot Magnus, Brasse och Eva. Tack för att ni lärde mig läsa!

images
 
Ja när det var professor Balthazar satt man som klistrad framför teven! :)

(Lite kuriosa om "det var en gång". Musiken är skriven av Michel Legrand, vars låtar tolkas av den eminenta jazzsångerskan Rigmor Gustafsson på hennes senaste album "On my way to you".)
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.