Klättring kring Skövde?

Hej. Jag har hört att i Skara-trakten eller därikring ska det finnas en klippa där det vissa år blir riktigt mycket is. Vad heter stället? Det är tydligen som en upp-och-nervänd hink(!) har jag hört. Nån som vet mer, eller har bilder? Förare?
 
Calle är en av våra isklätterfantaster och dessutom ansvarig för accessfrågor

Calle Nystedt (0708- 16 93 63).

"Södra brottet vid Cementa

Hela området vid Södra brottet vid Cementa har fågelskydd från den 1 februari till den 15 augusti. Det betyder att det är totalt förbjudet att vara där då. Här häckar berguven och andra arter är inbjudna av kommunen som är i gång med att etablera en ny fågelsjö.

Södra Cementa brottet är särskilt intressant för isklättring. Det blir en del is på bergssidorna under vintern. Skövde Kommun har inte haft något att invända mot isklättring så länge den inte bedrivs under perioden med fågelskydd. En synpunkt från kommunekologen är att fåglar gillar de öppna vattenytor med småöar som tagits fram men då vattnet är fruset så trivs de mindre bra. Det är då det lämpar sig bättre för att klättra i området eftersom man då inte stör lika mycket, trots att det kan vara inom perioden utan fågelskydd."
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.