Kina som alternativ?

Hej!

Det något ostabila läget i Nepal har gjort oss osäkra på höstens planerade resa. Vi hade tänkt göra en lång höghöjdsvandring i landet jiri-namche-chukhung-Gorak Sheep-Goyko-Lukhla men vet som sagt inte om det kommer att kännas bra.

Nu är vi på jakt efter alternativa vandringar i t.ex Kina. Eftersom det kan vara svårt att göra längre vandringar (över två veckor) utan guide eller bärare tänkte vi undersöka möjligheterna att göra ett antal kortare separata vandringar istället. Är det någon som skulle kunna hjälpa till med tips eller idéer? Leder, litteratur eller annat? Eftersom vi hoppas kunna göra den planerade vandringen i nepal tids nog så söker vi ett alternativ som inte alltför mycket liknar denna typ av vandring (inte samma höjd, dock ej intresserade av djungel)

mvh
/jonas & maria
 
Något att tänka på när man reser utan för turistmålen i Kina är att i motsatts till Nepal så pratar ingen engelska och dessutom kan lokala s.k. officels ställa till med problem då det fortfarande lever kvar i det "gamla" Kinas tänkande. Utlänningar kan mötas av rädsla och oförståelse framförallt av politiska ledare och byhövdingar. Dock är kineser generellt mycket vänliga. Alltså om ni inte behärskar kinesiska kanske ni borde överväga att ta med en tolk.

Annars kan Sydamerika vara ett bra alternativ.

/A
 
För Kina kan det vara besvärligt att få tag på bra kartmaterial. Janne Corax berättade om sin Tibetkorsning att han hade kartor från det amerikanska försvaret, vilket kanske kan vara ett alternativ.

Annars tror jag att de etablerade vandringsalternativen i Kina ofta är ganska korta, ett par tre dagar eller så (ex Tiger Leaping Gorge, Emei Shan osv).

Indien kanske kunde vara ett alternativ. runt Dharamsala finns lite stigar upp i bergen. Darjeeling är ett annat alternativ. Men det kanske är för likt Nepal?
 
Hej hej,
vi hade också tänkt oss till Nepal nu i höst (september), men p.g.a. dessa militanta maoister ställde vi in det och satsar på att åka när det lugnat ned sig. Vad jag har hört från de som vistats i de områdena, är att man möjligtvis kan åka till Katmandu, och att det rent teoretiskt går att trekka (med guide och en sabla massa mutpengar på sig), men att man faktiskt bör hålla sig därifrån.

Så våra resplaner blev istället inkaleden. Trekkar man duktigt där kan det nog bli lite äventyr, det med.

För info kan jag meddela att det lär vara "för kallt" i Tibet under hösten. Det är åtminstone vad t.o.m. kineserna själva tycker. Men det beror ju på hur bekvämt lagd man är :)

Ha en cool resa!
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.