Karttips Österrike?

Hallå!

Kommande sommar (2016) funderar jag mycket starkt på en tur till Österrike. Kommer, förmodligen, bli bussresa ner och sen fem dagar i Bad Gastein innan det är dags att styra kosa (bussen!) hemåt igen. (Orsaken till Bad Gastein är att det är just dit bussen rullar :) )

Någon som har tips (länk?) på var man hittar bra vandringskartor i detta område. Gärna en fysisk karta som man vecklar ut och vecklar ihop igen :) Kan man köpa i Sverige är det ju alldeles prima!

Har hört att det är ensammare att åka som ensam på bussresa än resa helt själv, men ser detta som ett lagom kombo :)
 
Lite tipps

Hejsan,

Karta på nätet hittar du på http://www.bergfex.at/. Klicka på den blåa "knappen" med text Karte einblenden i övre högra hörnet. Sen är det bara att zooma in på Bad Gastein. Du slår över till topografisk vandringskarta genom att välja Bergfex, som även den återfinns uppe till höger i kartbladet. Bergfex kartan är den klassiska österrikiska vandringskartan som du hittar i princip alla sportaffärer där nere.

Om du vill köpa papperskarta i förväg så brukar jag köpa dessa http://www.kompass.de/gebiet/dest/100173-gasteinertal/ (har dock aldrig handlat över nätet...), som bland annat säljs av amazon.de....

/ Stefan
 
De har flera kartor i Kartbutiken än på webben så kontakta dem direkt för att höra om de har den karta inne som du önskar.

Köpa karta på plats i alperna blir ganska säkert betydligt billigare men det är förstås kul att planera på en tryckt karta innan resan.

Thure
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.