Kalymnos

Hejsan! Undrar lite om klättring på Kalymos, någon som har erfarenhet där ifrån, typ grader på leder, boende, närhet mellan boende och klätterområde mm.
Tar emot alla tips
Tack på Förhand
Anders
 
klättringen på Kalymnos är i världsklass! bultningen är toppen och variationen går inte av för hackor. Det enda negativa är väl att det kanske känns lite för "klätter turist" aktigt, dvs att man bor i masouri där det är välldigt många klätter hotell. grande grotta rekomenderas, Arhi, Odessey och sikati cave!! det finns hårdare leder än 8b..två 9a om det skulle vara något för dig..den nya föraren säljs av alla utom moped uthyraren så köp ingen innan du åker..
ha så kul!
 
Hur kommer man bäst dit? Flyger man till KOS och tar båten över till Kalymnos och sen buss/bil till Masouri eller finns det ett smartare sätt?
Funderar på Kalymnos i okt...

tacksam för tips hur man tar sig bäst dig.

/Lollo
 
Så länge som det går charterresor till Kos så är det det enklaste, billigaste och bästa sättet att ta sig till Kalymnos. Från Kos åker man färja över. Sista charterresan brukar vara i månadskiftet september-oktober. Efter det får man krångla sig dit via Rhodos eller Athén., vilket är både dyrare och tar längre tid.
 
Hejsan.

Eftersom tråden är några månader gammal och klättersäsongen i Kalymnos mer eller mindre är över för den här gången så kanske det här inlägget inte tillför så mycket men....


Kalymnos är en helt underbar ö för sportklättring. Föraren som går att köpa via ex
http://www.climb-europe.com/RockClimbingShop/Kalymnos-Sports-Climbing-Guidebook.html
om man vill ha tag i den innan man åker, annars så finns den att köpa nästan överallt på ön.
Ytterst bra förare med färgfotografier över nästan alla sektorer (>45 st med >850 helbultade leder)
Klättringen är relativt snällt graderad så det du kan klättra på i sverige kan du klättra på där också utan problem. Mycket onsightvänlig klättring i alla svårighetsgrader. Finns en hel del bitiga och långa leder men inga problem att finna mycket klättring om du skulle befinna dig i 5 eller ffa låga 6 registret.
Rekommenderas att ta med ett 60m rep eftersoom de flesta lederna ligger runt 25 m med en hel del pärlor på 30m.

Man tar sig till flertal sektorer genom en kort promenad på 15-25min från Massouri. Annars hyr man moppe för mellan 9-14Euro/dag. Boendet gör man företrädelsevis på nån av alla "studios" - dvs rum med själhushåll för under 20E/natt. (för 2pers)

Ska passa på att varna för Sakis studios som blåste oss. Tyvärr en av få som har en hygglig hemsida med internet"boknings" möjligheter. När vi kom dit i slutet av september efter att ha bokat rum 3månader ! i förväg och pratat med ägaren i telefon samma dag så hade de fullbokat när vi kom fram kl 21 på kvällen efter en hel dags resande. Lyckades hitta ett annat boende där de informerade oss om att såhär brukade man göra på Sakis, dubbelboka för att slippa stå med tomma rum i händelse av avbokning.

I övrigt så är matpriserna väldigt överkomliga. Huvudrätt på normal resturaung för mellan 6-10E och en stor öl för 2,50.

Transport dit:
Vi bokade flyg från Arlanda med byte i Athen och vidare till Kos. Därifrån snabbfärja till Kalymnos från byn Mastichari. Biljett köps på plats i en liten kur i färjehamnen. Går 3ggr /dag tror jag. Taxi från Kos flygplats - Mastichari 14E. Tror att färjebiljetten gick på runt 5E enkelväg.
Kolla upp hur färjorna går när ni ska hem för turerna minskar drastiskt efter månadskiftet september/oktober.

Sen finns det ju en liten flygplats uppe i bergen på Kalymnos dit nåt bolag (Aegean?) flyger från Athen.

Åk dit ni kommer inte att ångra er.

/Marcus
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.