• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Friluftsbutiker i Stockholm

Jag skulle vilja ha en bra lista över friluftsbutiker i Stockholm, stora som små, Naturkompaniet har jag inga problem att hitta till men det stannar ungefär där.

Fyll gärna på med bra friluftsbutiker i Stockholmstrakten.
 
Jag besöker gärna http://www.addnature.se, http://www.playgroundstores.com. Deras adresser hittar du på resp. hemsida. Kängspecialisten på Kungstensg.26 är outstanding för skoköp. Maken till kunnig personal får man leta efter!
Arcteryx på Vasagatan (www.arcteryx.nu) är kanske mest en klätterbutik men har även annan friluftsutrustning och kunnig personal. Om du är medlem i Stockholms Klätterklubb har du 10% rabatt på Playground och Arcteryx.

Fördelen med specialbutikerna är oftast personalen, tycker jag. Köpte gas till trangiaköket på Stadium i somras och blev först visad till avdelning regnkläder. Expediten trodde jag ville ha ett par gasolbyxor...?!
Ha så kul på shoppingturen!
 
Favorit i repris

Denna tråd är en av dem som tagit upp Stockholms friluftsbutiker tidigare http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=35134

Vill man ha lite ovanligare friluftskläder kan det vara intressant att titta i välsorterade cykelbutiker också som t ex ECI i Björkhagen, Cykloteket på Norra Stationsgatan.

Mina favoritbutiker är annars Sportkompaniet och Kartbutiken på Kungsgatan.

http://www.sportkompaniet.se/

http://geoimager.lantmateriet.se/kartbutiken/

http://www.utsidan.se/utrustning/kartor/index.htm

Thure
 
Sportkompaniet på kungsgatan (nära nyss nämnda arcteryxbutik) är också bra.

När det gäller naturkompaniets butiker så föredrar jag (förmodligen bara pga slupen men ändå) den på hantverkargatan eller den större på sveavägen. Den sistnämnda är ett tips om du vill se uppslagna tält.

Playground ger förresten 10% rabatt till klubbmedlemmar på utsidan också.

Inför skridskosäsongen så finns det en specialbutik på st eriksgatan (har jag för mig) mellan fridhemsplan och norr mälarstrand. Jag har bara fönstershoppat där så jag kan inte riktigt säga vad de går för, men utbudet är stort. Ute i traneberg finns pikmakarns lilla butik. Hurpass bra pikmakarns grejor är brukar diskuteras på utsidan varje vinter...

Det finns ett antal specialbutiker för skidor också, men dom får någon annan redogöra för.
 
Ny karta!

Eftersom jag känner mig lite ansvarig för den första kartan som lades ut i ämnet (och dessutom är en så gränslös filantrop) så kommer jag här med

Friluftsbutiker i Stockholm! Version 2.0!

http://www.nordesjo.se/friluftsbutiker/

Det är ett första utkast - kom gärna med ändrings- eller tilläggsförslag.
[Ändrat av Nordesjö 2006-10-10 kl 11:08]
 
Martin borde inkludera

en större yta söderut på sin karta.

På Söder finns en del bra cykelbutiker t ex på Långholmsgatan 14 (Cykelspecialisten) och Cykelcity hörnet Kocksgatan Södermannag. 12.

ECI i Björkhagen har jag redan nämnt.

För den prismedvetne kan det löna sig att söka sig till Stormarknader långt från stan t ex Fliesbergs i Bro, Coops stormarknader eller för den riktigt chansande Biltema?

Det finns inomhusklätterhallar i Nacka och Hägersten.

Det fanns en klätteraffär på söder tidigare vet ej om den finns kvar.

Thure
[Ändrat av thureb 2006-10-10 kl 11:42]
 
Taikonaut; sa:
Jag skulle vilja ha en bra lista över friluftsbutiker i Stockholm, stora som små, Naturkompaniet har jag inga problem att hitta till men det stannar ungefär där.

Om du skickar mig ett mejl kan du få en scannad stockholmskarta där jag lagt in de friluftsbutiker jag känner till.

HåkanF
 
Re: Martin borde inkludera

thureb; sa:
en större yta söderut på sin karta.

På Söder finns en del bra cykelbutiker
Det fanns en klätteraffär på söder tidigare vet ej om den finns kvar.

Cykelbutiker och klätterhallar har jag för avsikt att högaktligen strunta i så länge (liksom simhallar och träningsbutiker), men den där klätteraffären på söder minns jag att den skulle vara välsorterad med allehanda friluftsutrustning. Men finns den kvar? Länk?

öringen; sa:
Finns det verligen NOLL friluftsbutiker på söder?
Eftersom butiker med sportmode inte räknas (för tillfället - avhängigt mitt godtycke) så är väl antalet ungefär "1 plus/minus 1".

Fler tips?
Garderoben och Military Shop är bubblare, liksom alla Stadium, Intersport och Go.
 
Re: Re: Martin borde inkludera

Nordesjö; sa:
Cykelbutiker och klätterhallar har jag för avsikt att högaktligen strunta i så länge (liksom simhallar och träningsbutiker), men den där klätteraffären på söder minns jag att den skulle vara välsorterad med allehanda friluftsutrustning. Men finns den kvar? Länk?

Karbin har ett sortiment av klätterutrustning som kanske skulle kunna motivera att ta med dem. Jag har aldrig varit i den där klätterbutiken på Söder så jag vet inte hur man skall söka den.

Beträffande träningsbutiker så fanns det en butik på Odengatan med lite intressanta längdskid och multisportprylar. Har inte varit där på åratal. Orienteringsspecialisten vid Kungsholms kyrka har lite friluftsprylar och bra kompasser.

Visst bestämmer du själv vilka du vill ha med på kartan Martin, urvalet gör du efter dina egna kvalitetskriterier men trådstartaren kanske kan ha bredare intressen?

Thure
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.