Frankenjura

Hej alla!

Jag skall iväg till Frankenjura senare i vår för lite klättring och misstänker att många på det här forumet varit där. Skulle vara tacksam för alla tips/förslag om resa,boende,var man kan hitta förare osv.

tack på förhand

/johan
 
Hej Johan,

Jag och min sambo var och klättrade i Frankenjura sommaren 2006, då det mer eller mindre var värmerekord (40 grader i skuggan). Att hitta boende var enkelt. Man kan välja allt från att bo på camping, hyra en egen lägenhet, samt bo på Gasthof. Allt beroende på vad plånboken tillåter.

Vi bodde i en privathyrd lägenhet i Kirschenbirkig. En pytteliten mysig by med typ ett konditori och ett Gasthof. För en schysst 2:a med all tänkbar utrustning betalade vi 1800 sek per vecka (högsäsong). Vi har bara klättrat i ett år och försökte hitta ett boende som passade i närheten av de klippor vi hade tänkt besöka. Andra fina byar runt Krischenbirkig är Gössweinstein och Pottenstein. Dessa byar är något större, och har några affärer och andra faciliteter.

Klipporna i Frankenjura ligger utspridda på ett ganska stort område, så en bil är verkligen att rekommendera. Att hitta en förare är inte alls svårt, dessa hittar du i nästan varje liten by som har en sportaffär. Vi köpte Kletterführer Frankenjura, band 1 och 2 (av Sebastian Schwertner, utgåva 2006). Man behöver inte kunna speciellt mycket tyska för att förstå dem. Finns även förare på engelska.
Eftersom det var så pass varmt när vi besökte Frankenjura fick vi leta efter klippor i skuggan, vilket vi inte upplevde som ett problem. Att åka dit senare i vår gör det möjligt att besöka all de klippor vi inte kunde välja pga. värmen.

Trevlig resa,
/Marie

http://www.klettern.frankenjura.com/deutsch/index.php3
 
Ett litet tips, det kan vara lite långt mellan bultarna ibland, så det kan vara skönt att ha med lite blandat med järnskrot...
 
JohanBanck; sa:
Hej alla!

Jag skall iväg till Frankenjura senare i vår för lite klättring och misstänker att många på det här forumet varit där. Skulle vara tacksam för alla tips/förslag om resa,boende,var man kan hitta förare osv.

tack på förhand

/johan

Vad gäller boendet kan jag VARMT rekomendera Gasthof eichler (http://www.gasthof-eichler.de/englisch/en-index.html).
Billigt... 5 euro/natt att campa med tält och då ingår fri tillgång till vatten samt allmänna frys och kylutrymmen. Under säsong kan det antagligen vara ganska trångt i kyl & frysutrymmena.
Kallvattendusch ingår också. En varmvattendusch på ca 5 min kostar 1 euro.
Dessutom är det en mycket trevlig dam som driver stället!
Nästa gång jag åker till frankenjura kommer jag utan tvekan att bo på samma ställe igen!

Rekomenderas starkt!! :)
 
JohanBanck; sa:
Tack så mycket för all info, en fråga om Gasthof Eichler, finns det bara tältplats eller kan man hyra stuga där också??

Vad jag såg när jag var där ifjol så finns det inga fristående stugor man kan hyra, men om jag förstått saker och ting rätt så har dom ett flertal bäddar inne i huset.
För att vara på den säkra sidan kan du maila och fråga info@gasthof-eichler.de
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.