Fjällvandra - 1 vecka juni?

Hej!

Precis blivit medlem här och även precis börjat vandra också. :)

Behöver lite tips på en veckas vandring under juni.
Jag undrar om Jämtlandstriangeln duger bra för en veckas vandring?
Vi tänker vandra typ ungefär 1-1,5 mil per dag och vara där en vecka.
Vilken väg ska vi ta som är på totalt ca 7-10 mil.
Jämtlandstriangeln verkar vara lätt att komma fram med tåg och sen buss.

Har ni något annat bra tips på ställe på ca 7-10 mil för en vecka, som är lätt att komma fram med tåg och buss?
Vi önskar fjällvandra.

Alla förslag välkomnas varmt! :)

/Joel
 
Själva Jämtlandstriangeln är ju som namnet antyder bara tre etapper, så om du tänkt vara ute i en vecka får du utöka triangeln lite för att fylla ut tiden. Det är dock inga problem att hitta intressanta leder att vandra längs i anslutning till triangeln.

Ett tips för att få en lite längre tur kan vara att starta i Vålådalen (boka resplusbiljett genom SJ dit, så får du tåg och buss på samma biljett) och sedan sluta i Storulvån, eller tvärtom. Eller så startar och slutar du i Storulvån men utökar turen med t ex Gåsen, Helags, Nedalshytta eller Storerikvollen (de två sista i Norge). Glömt inte att lägga in någon vilodag, framför allt om du är ovan och inte vet hur mycket du orkar. Om du har vilodagen på t ex Helags eller Sylarna så kan den förvandlas till en topptursdag om vädret är bra och benen pigga. Har du en extra dag inplanerad så spricker inte heller hela planen bara föra att du blev inblåst en dag.

Vad har tänkt dig för typ av tur? Ska du tälta eller sova inne på stationer och stugor?
 
Vandrade en utökad triangel förra sommaren. Start Storulvån, sen mot Gåsen. Därifrån finns en led till Sylstationen (1 dagsetapp). Man passerar bl.a en djup ravin med hängbro över. Tältbasläger vid Sylstationen, 2 extradagar varav vi gjorde en mkt fin dagstur upp till Tempeldalen (alpin känsla rakt under sylmassivet) och en dagstur upp på Syltoppen.

Har ni inte vandrat förr så kommer ni uppleva bestigning av Syltoppen som något riktigt häftigt! Klar alpin känsla, pirrande stup. Med det kräver bra väder så ta gärna dessa 2 extradagar i planeringen.
 
Juni är en spännande tid i fjällen och var beredd på allt från vinter till sommar (i synnerhet tidigt i juni). När STF:s fjällstugor öppnar för säsongen brukar vara ett riktmärke på när snösmältningen brukar vara klar och sommarbroar, m.m. är på plats. Hoppas att ni får en fin tur!
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.