Everest

Har nog samma syn på Everest som majoriteten här. (Äger inte ens en strumpa...) Måste ändå fråga om någon testat deras långfärdsskridskor. Är själv ganska grön och planerar köpa inom kort. Det man inte kommer ifrån är att deras prylar är billiga.

Jag tycker f ö att Everestprylarna verkar bli bättre och bättre - eller i varje fall se bättre och bättre ut... Någon som kan bekräfta el dementera?
 
Jag är i och för sig ingen gammal räv när det gäller långfärdsskridsko, men i valet mellan Everest och "finmärkenas" instegsmodeller blev det Everest utan tvekan.

Vilken syn har majoriteten här?

Min syn är att de tillverkar klart prisvärd utrustning när de lägger manken till. Eller snarare: låter tillverka i samma fabriker som de dyrare märkena.
Det är nog inte heller någon slump att deras priser har gått upp.

Everests vattentäta packpåsar är till exempel samma som Mountain Equipment säljer, för en större penning.
Everest använder Torays Dermizax-membran i sina kläder (kallar det TCS), vilket till exempel även Bergans gör i sina betydligt dyrare plagg. Torays membran är enligt test bättre än Gores och bara snäppet sämre än Event.

Jag köpte en vindfleece förra året, som är en vardags- och slalomfavorit. Ska man ha en snyggare blir det Arcteryx som är 4 gånger dyrare.

Så om man vet vad man ska titta efter kan man hitta riktiga guldkorn i deras sortiment. Men det finns säkert skräp också.
Strumporna verkar fina :)

[Ändrat av Nordesjö 2004-11-22 kl 10:16]
 
Förtydligande

Kom därmed på att jag ljög... Jag har faktiskt deras vattentäta säck (den första mod tror jag - helt ok).

Ang det där med majoritetens syn så menar jag mest att "man" väl tycker att E verkar GANSKA ok, men av div olika anledningar känns det ofta bättre att köpa lite unikare märken. Personligen hittar jag alltid nån anledning i varje fall. Typ "om du inte ska tälta mer än nån vecka om året så köp E el MacK" (men jag som tältar 1,5v och ibland när det regnar har såklart ett annat - lite dyrare och mycket bättre).

Jag har egentligen inget fog för min generalisering om majoritetens inställning till t ex E, jag kan ha helt fel... Är det så?
 
Everest......

Martin!!!

D e ett sant nöje att läsa dina inlägg om Everest produkterna...du rockar!!...ha ha.Använder själv en del av Eversts produkter,o själv e jag väldigt nöjd.Trist att läsa att det e märket som styr om man skall eller kan komma ut i skog o mark...menvi e ju alla olika.Men Everest har bra produkter,sannerligen prisvärda oxå...Själv så klarar jag mig utmärkt med mina Everest kläder o rygga ute i skogen.....

Mvh Nicklas
 
Att ta ett enda steg ut i obanad terräng (eller på hal is för den delen) utan fullgod utrustning från Asterix, K-musen eller H-berg ser jag som fullkomligt vansinne. Varför tror ni K-musen kallar sin utrustning för SÄKERHETSUTRUSTNING? Tror ni det är för att det är OFARLIGT "där ute"? Nej, livsfarligt är vad det är, och då är Pikmakarn och Skyllermarks det enda som klarar livhanken när isen börjar rämna!!!

Akta er!

/ G
 
Men vi får ju inte bli fartblinda och tro att allt som Everest gör är prisvärt eller bra.
Att man inte ska låta märket bestämma gäller lika mycket för Everest som för alla andra. Minst.

Som jag snusförnuftigt brukar säga:
märket berättar bara att det är samma gäng ekonomer bakom produkten - inte att det är samma utvecklare.
 
Som sagt...

Därav min fråga angående Everest skridskor. Är det ett bra köp, oavsett ev inställning till fabrikatet?
Som jag skrev så är jag ny i lfs-branschen och har mycket ringa kunskaper om det mesta.
 
Nä, man ska nog särskåda varje produkt för sig såklart. Å andra sidan kan man ju inte komma ifrån att det finns varumärken (med samma gäng ekonomer: dessa sötvattenspirater, plattfötter och blodiglar! ;) ) som överlag gör produkter av hög kvalitet, och andra som (återigen på det stora hela) gör sämre grunks. Everest brukar klara sig rätt bra i konkurensen, trots ett ofta ganska blygsamt pris.

Martin, varför inte testa grillorna på Vallentunasjön (eller annorstädes) A.S.A.P. och skriva en recension?

/ G
 
tigertamjaren; sa:
Martin, varför inte testa grillorna på Vallentunasjön (eller annorstädes) A.S.A.P. och skriva en recension?

Jag drar mig lite för att recensera när jag bara har testat en enda produkt och inte åkt särskilt mycket alls. Det känns inte riktigt ärligt.

Men de funkade förra vintern i alla fall.

Ligger isen i Vallentuna, förresten?
 

avslutad210712

Gäst
Efter att ha sett hur min kusin behandlade sin Everest rygga i sommar så är jag helt övertygad om att hållfastheten är det inget fel på *L*.

Dessutom tycker jag att det ligger en liten utmaning i att hitta billiga och bra grejor oavsett om man väljer andra märjen än de "fina" eller om man som jag försöker ramla över reor.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.