Enhjulingscyklist söker följetagare genom Europa!!

Jag heter Jesper Lissmark Hult och är en 25-årig inspiratör. I somras blev jag den första att cykla 2500 km på en enhjuling genom hela Sverige, Jag gjorde detta för att inspirera andra att tro på sina drömmar. Mer info om min resa kan ni hitta på www.kingoftheroad.se

Sommaren 2012 ska jag anta en större utmaning. Jag ska cykla 6000 km genom Europa med en enhjuling. Detta vill jag göra för att samla in pengar till en välgörenhetsorganisation, troligtvis Rädda Barnen.

För att de ska bli lättare för mig att göra den här resan så behöver jag ha en följeslagare. Denna person skall cykla på en vanlig cykel med vagn. Följeslagaren kommer då ha min och sin packning på vagnen. Jag räknar med att vi kommer cykla ca 6-10 mil varje dag och vi kommer vara ute o cykla i 3-5 månader. Resan kommer att vara helt kostnadsfri på grund av sponsorpengar. Detta projekt kommer få en enorm publicitet. Inte bara i Sverige utan också Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien dvs de länder jag kommer att cykla genom. Projektet i sommras fick en väldigt stor publicitet. Här är en länk från TV 4

http://www.tv4play.se/nyheter_och_d...le=genom_sverige_pa_enhjuling&videoid=1876956

Jag skriver till er för att jag letar efter denna följeslagare. Jag undrar om ni vet någon eller några som kan tänkas cykla med mig genom Europa. De behöver inte vara hela sträckan. De går bra att cykla en bit av sträckan. Så jag kan ha fler följeslagare på vägen ner till södra Europa. Ni kan också tipsa mig om folk som redan har cyklat en riktigt långtur. Jag behöver alla tips jag kan få.

Det som krävs är att man är vältränad och har ett stort tålamod. Man bör också vara väldigt öppensinnad och flexibel eftersom de kan hända väldigt mycket oväntade saker på denna resa.

Tack för att ni tog er tid att läsa. Ha en bra dag.

Med vänliga hälsningar Jesper
 
galet men häftigt!

Låter ju onekligen som ett coolt projekt!
Låter imponerande att cykla 6-10 mil om dagen på en enhjuling i min värld som racercyklist =)

Hade man haft lite mer ledigt hade jag helt klart funderat seriöst på att anta utmaningen, 3-5 månader är dock lite i längst laget kanske :S

Stort lycka till!

mvh
johannes
 
...den här cykeln med vagn, tänkte du hålla med den eller ska följeslagarna ha egen? och precis när tänkte du starta varifrån?
 
Godt Nytt Sykleår!

Å sykle et halvår i Europa? Topp!
Her er et foto fra sykkeltur i Norge med tilhenger:
http://www.olavroer.com/UKEBILDER/uke060.html
Og her et foto fra Danmerk med tilhenger:
http://www.olavroer.com/UKEBILDER/uke059.html
I Sverige har jeg brukt tilhenger på Västkusten. Det er flere syklefoto på http://www.olavroer.com/

Jeg har gode muligheter for å være med på opplegget ditt - hvor lenge du måtte ønske.

Erfaringen min er fra Norden, gjerne rundt kanten. Ca 4000 til 7000 km på en sommer, med gjennomsnitt 130 til 150 km per dag. Sommeren 2012 er en av planene å starte fra området jeg bor, nord for Strömstad, og sykle mot øst til russiske grensen (finsk Karelien) - og så mot nord til Vadsø, mot vest til Å i Lofoten, og mot sør med en sving mot øst til slutt - så er jeg hjemme igjen. Med små variasjoner har jeg syklet denne runden flere ganger det siste tiåret.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.