Den 18-19 september glömmer vi allt elände och bara klättrar och har kul ihop

Meckigaste nånsin är väl förra valet när jag blev tvungen att poströsta från Manali i norra Indien.
-This letter is VERY important! It's for our government election in Sweden.
-Yes,yes, very important, I see, sa han bakom disken, vördnadsfullt.

Tyvärr verkar det inte som om min röst kom fram..

En polare fick tipset att alltid sy fast frimärket med nål och tråd i Indien. Annars kommer det inte fram....
 
(snip)
Det innebär bl.a att det ordnas en Raclettefest över öppen eld vid Simonsbergets lägerplats på fredagskvällen med start 19.30. (Raclette är en smältosträtt med ursprung i franska Savoyen resp. Schweziska Wallis) Den skall med fördel lagas och serveras över öppen eld.

Hur funkar detta rent praktiskt? Vad ta med sig? En gigantisk ost per replag eller?
 
Det går till så att jag köper en hel ost som vi delar i två halvor. Två "kockar" smälter sedan snittytan över brasan och smältan skrapas sedan ner på tallriken.
Normala tillbehör är ju kokt potatis, syltlök, små saltgurkor och ev. torkat kött och bacon, men vi kommer väl att förenkla en del beträffande tillbehören. Lämplig dryck är vitt in. Vi köper en dunk att tanka ur.
Ta med tallrik, mugg och bestick samt litet bröd som bukfylla.

Det verkar bli uppehållsväder ikväll.

Vi ses!
Seon
 
Oj, senaste jag åt raclette var på tjusig restaurang i Crans Montana eller Crans-sur-Sierre eller nåt, men det här låter mycket häftigare! Avundsjuk!
 
Lyckad träff trots vädret

Tur med vädret hade vi inte under lördagen då regnet omöjliggjorde klättring för andra än det fåtal som vill testa friktion på våt klippa.

Däremot så var det en fantastisk välbesökt träff trots lördagsvädret. 85 deltagare på kvällens fest överträffade alla förväntningar. TKKs ambition att träffen skall vara värt att besöka oberoende av vädret tycktes delas av många denna helg.

Fredagskvällens förfest vid lägerplatsen, i form av Raclette över öppen eld, lockade ett 30-tal till Tunaberg redan på fredagskvällen. Då hade vi tur med vädret. Det visade sig inte vara helt okomplicerat att smälta osten bara genom att hålla den i hand, men på något sätt så fungerade det till allas belåtenhet. Osten räckte medan vinet tog slut.

Många ägnade lördagen åt att gynna Nyköpings shoppingcentra, kaféer och hamburgerbarer innan arombastun vid Buskhyttans IP gav en möjlighet att värma upp inför middagen.

Själva festen var traditionell med ambitiös trerättersmiddag innehållande den numera klassiska dessertbuffén. Bland det stora antalet besökare fanns som vanligt den trevliga mixen av gamla och nya gäster. Det var i år ovanligt många gamla klätterlegender bland gästerna som inte träffat varandra på över 20 år vilket var kul. Mats Forsgren från Uppsala blev årets gäst.

Söndagen bjöd på uppklarnande väder, torr klippa och möjlighet att klättra för dom som så orkade.

Om ni vill så ses vi om ett år igen.

mvh.
TKK genom Seon
 
kvarglömt

En slinga och en skruvkarbin hittades kvarglömd på toppen efter söndagens klättring. Ifall någon vill göra anspråk på dom finns dom numera söder om Stockholm.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.