Dags vandringar abisko/nikkaloukta?

Hejsan
Har tänkt att far till fjälls första helgen i september med våran 5 månaders tös. Undrar lite om vilken som är lämpligaste utgångstället Abisko eller Nikkalouta. Någon som varit o vandrat där nyligen? Har tänkt att bara göra dags vandringar o sova i stuga.
//Emma o Tuva
 
Utan tvekan Abisko om du ska ha basläger.

1. Du bor "i civilisationen" och kan ta med med prylar
2. Du har större variation på aktiviteter (Naturrum, restaurangen vid liften... etc. om vädret e kass)
3. Finare natur på kort avstånd (Korsavagge, liften upp på Nuolja, jokken, Kärkevagge)

Om du ska gå mellan stugor skulle jag även här rekommendera Abisko, det finns flera gamla trådar där folk frågat om rundturer av varierande längd med Start/Mål i Abisko, Sök!

/M
 
Hej Emma!

Gjorde en del dagsturer med vår 1-årspojk med utgångspunkt Björkliden i början av sommaren och har tre enligt mig trevliga tips.

1. Gå en kortare dagstur med utgångspunkt Abisko turiststation i nationalparken där. Njut av jokken och den vackra naturen. Fördelen är attd et är lättvandrat och det finns vindskydd efter vägen.

2. En dagstur till trollsjön via stendalen (Kärkevagge), ta bil eller tåg till Låktatjokka tågstopp där turen kan inledas. Detta är en härlig dagstur som enligt mig erbjuder en magnifik naturupplevelser.

3. En dagstur där ni tar er från Låktatjokka tågstopp, via Låktatjokka fjällstation till Björkliden. ta tåget till tågstoppet och vandra till fjällstationen där ni kan fika och fylla på med kalorier. Vandra sedan till Björkliden. Denna tur är något längre och det är endel höjdmetrar, men det är fullt möjligt att bära barn hela sträckan (vi gjorde det innan midsomar och fick vandra genom en halvmeter snö sista kilometern). Om ni vill kan ni ju övernatta på fjällstationen.

Lycka till.

//Tobias
 
Det blir nog abisko björkliden området. Var under midsommarhelgen o vandrade till treriksröset fram o tebax, vi hade regn 5 timmar av 6 men lillan som då var 3 månader var helnöjd... dock var inte våra ryggar helnöjda då vi bara hade en babybjörn sele.. så till denna vandring har vi tänkt införsaffa en bättre sele eller bärstol.. Under midsommarhelgen var de inte allt mycket snö kvar uppe vid treriksröset och inte var de nå vår direkt heller. men en skön tur vart det!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.