Cykeltips i Spanien?

Vi har precis börjat planera vårens cykeltur. I år är det Spanien som
gäller från mitten av mars till mitten av april. Det är första gången
vi cyklar där så vi letar febrilt just nu efter erfarenheter, tips,
bra ställen att bo, eventuella bra cykelvägar mm.

Den mycket grova planen så här långt är att vi börjar vid södra
Atlantkusten i deltat vid Donana och tar oss norrut genom regionen
Extremadura upp till Aragorn och Pyreneerna. Det blir en cykeltur
kombinerad med fågelskådning och fotografering.

Vi hoppas på att några av er med större erfarenhet av cykling i
Spanien, har några goda råd att ge oss och kanske tipsa om bra
cykelvägar och liknande. Vi är även tacksamma för länkar, tips på bra
böcker mm.

Mvh/Bengt Falke
 
Ett tips ãr att ta vãgen frán Gibraltar och norrut mot Ronda. Andalucien ãr spektakulãrt och en av Europas vackraste regioner. Tuffa backar men otroliga vyer. Nãr ni vãl passerat Bergen i sõder blir det platt och vindpinat genom Kastillien. De berõmda vãderkvarnarna ligger i nãrheten av Mora strax sõder om Toledo. Den senare staden ãr en orgie i skõnhet, inte missa!
Jag trampade genom landet med start i bõrjan av april ett ár och blev õverraskad av det minst sagt kylslagna klimatet just dá. Ha detta i átanke om ni trampar i mars/april. Det kan bli en del regn och kylslagna nãtter.

Lycka till med planeringen!
/Anders Forselius
 
Eftersom

du cyklar liggcykel Bengt så måste du kanske undvika de värsta backarna? Annars är bergsområdet nordväst om Malaga mycket fint med fina byar och städer och gles trafik på bergsvägarna. Undvik att cykla utmed starkt trafikerade vägar längs kusten.

Du kan säkert hitta en hel del reseberättelser på www bland annat via tidigare trådar här.

Thure
 
Tack för era svar. Troligen tar jag mountainbiken eftersom vi inte kommer att göra så långa dagsetapper i år, det gör det ju lite enklare med backarna.... Har ni möjligen några trevliga hotell eller liknande som ni kan rekommendera? I första hand letar vi efter ställen som ligger vackert ute på landsbygden eller i byar - mindre städer.

Vi tänker ha 4 -5 veckolånga baser med dagsturer från dem, så vi behöver hitta några speciellt trevliga ställen.
 
Stort tack för det tipset! Vi har använt Crossbill-guider i södra Frankrike och har goda erfarenheter av dem där. Naturbokhandeln på Öland hade nog inte den inne när vi var där och letade ...

Vi har skaffat de två delarna av "Where to watch birds" Norhern % Eastern och Southern & Western men i dem hittar vi inga cykeltips. Mark är det så att Crossbill-boken innehåler bra cykelleder för touringcykling eller är det bara häftiga mountaibikebeskrivningar?
 
. Mark är det så att Crossbill-boken innehåler bra cykelleder för touringcykling eller är det bara häftiga mountaibikebeskrivningar?

Huvudfokus är på naturupplevelserna. Några häftiga mountainbikebeskrivningar minns jag inte, men kanske inte heller de allra bästa cykelturerna för långcykling. Men på slätten i Extremadura är cykeln förmodligen helt enkelt ett bra transportmedel... (Det är ju holländare som ligger bakom guiderna...)
http://www.crossbillguides.org/index.php?view=guides/extremadura/extremadura
 
Mark, jag har beställt den nu.... ;o)
Sancho, har du möjlighet att ge oss lite specifika tips kring området kring Donana? Vi har ev. tänkt oss att bo i Hotel El Toruño i Rocio nära Huelva. Det är tydligen ett klassiskt fåglskådarställe
Vi tar gärna emot alla tänkbara tips för djurliv, bra matställen och trevliga hotell.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.