Bryna fel?

Re: Samma läge underlättar

Bertil; sa:
Hej Magnus,

Som du har noterat och som Thure bekräftat är det viktigt att få samma vinkel på skenorna inför varje slipning, annars får du slipa ner onödigt mycket. Om du svärtar slipytan med en filtpenna inför slipningen så ser du lättare var det inte har tagit.

Dyrare slipställ för skridskor klämmer fast skenan istället för fotplattan vilket gör att skenan kommer i samma läge inför varje slipning. Här en länk till en tillverkare av denna typ http://www.zandstrasport.nl/Skates/Slijpapparaten.htm

Hälsar Bertil


Bertil

Går det att köpa dessa ställ i Sverige eller får man beställa från Holland?
 
Det finns butiker som säljer Zandastras sortiment i Sverige. De borde kunna beställa produkter ur hela sortimentet, sålänge distributören är villig att ta hem dem från Holland. Det vore konstigt om det inte gick.

Jag äger själv ett par Zandastra skridskor som jag köpte hos Roslings Sport i Bromma med Rottefella bindningar. Den butiken borde även kunna beställa hem deras ställ. Om inte annat kan du säkert ta kontakt med distributören genom dem.

Jag har inte hittat till Zandastras webplats tidigare. Jag tog mig dock en titt nu, och är tämligen säker på att det är ett par Almgrens Snabb skridskor som visas på bilden. Konstigt att de inte visar ett par Zandastra skridskor. :)

7139-aluslijptafel.jpg


Jag är för övrigt mycket nöjd med mina Zandastra skridskor med sluten profil och SNS bindning. Trots att det ej går att justera bindningen i sidled (utan att modifiera skridskon) och skäret har ej tjocklek under millimetern.

Tidigare åkte jag på ett par Almgrens Snabb. :)
[Ändrat av hsj 2004-01-19 kl 16:18]
 
Skridskospecialisten har brynställningen

hsj; sa:
Det finns butiker som säljer Zandastras sortiment i Sverige. De borde kunna beställa produkter ur hela sortimentet, sålänge distributören är villig att ta hem dem från Holland. Det vore konstigt om det inte gick.

Slipställningen finns längst ned på skridskospecialistens hemsida sektion slipprodukter 950 kr är en slant men om man har skridskor där formen eller bindning gör dem olämpliga för enkla brynställ så tror jag att det är en bra investering.
http://www.skridskospecialisten.se

Thure
 
Perfekt. De säljer dock bara Zandastra Inlines. Inga skridskor. Hoppas det inte är en dålig skridsko man har valt. Det visar sig väl i så fall.
 
Egentillverkat brynställ

Har gjort ett enkelt brynställ genom att skruva fast ett par bitar av hyvlat virke 35x70 på en plywoodskiva.
Skivan spänner jag fast på en bordskiva med ett par skruvtvingar, och skruvar sedan fast skrídskorna på stället med trallskruv & skruvdragare genom lediga montagehål på aluminiumprofilen.
Då vrider sig INTE skridskorna.
 
Än en gång är det dags att tacka för svaren. Roslings Sport i solna hade inga ställ från Zandastra hemma. De skulle kolla om de kunde ta hem några. Får återkomma senare med svar om de kommer ta hem några eller ej och eventuella prisuppgifter. Thure har rätt att 950 kronor är en bra slant. Det krävs lite övervägande innan jag slår man slår till.
 
Spänn inte för hårt!

Prunus padus; sa:
Som bekant spänner man fast skridskorna i stället genom att skruva fast ett metallbleck på inneskärssidan av fotplattorna. När jag senast skulle använda stället märkte jag att då jag skuvade åt blecket reste sig ytterskärssidan av fotplattorna något från stället. Betyder detta att skridskon vrider sig något inåt vid fastspänning i stället och riskerar man att förstöra slipningen om man bryner i detta läge?

Du kanske spänner fast skridskorna för hårt? Jag har samma slags ställ och har funderat lite i samma banor som du. Jag tycker skridskorna hålls kvar bra, även om jag inte spänner så hårt. Tack för tipset med markeringspennan från Bertil! Nu är det nyslipat från Slipspecialisten, så det är läge att se om jag bryner till vinklade åkytor.
\C
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.