Bra AA-ficklampa?

Jag tänkte nog låta min Rebel 90 ALX-80R92AA ficklampa med 2AA-batterier från Teknikmagasinet bli bilficklampa och skaffa en mindre 1xAA-lampa som alltid får vara i fickan för hundpromenader och annat.

Är det Fenix LD10 som gäller eller finns andra bra alternativ *utan* specialbatterier: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19191

FENLD10R5_3.jpg


Tacksam för lite tips!
 
Först kommer pannlampan sen eventuellt en ficklampa. Men den du föreslår ser väl käck ut. Min ficklampa år i plast, dyktät och har clip för mössskärmen, har ingen aning om vad modellen heter. Man skruvar in lamphuset och det lyser, så enkelt. AA batterier finns på macken och i livsmedelsladan. Elaffären brukar ha en bättre kvalitet.
Metall ser rejält ut men begränsar nyttjbarheten här där vi numera har minst 7 månaders vinter.
 
Den du föreslår är nog inte dum alls å 120 lumen räcker ju lågnt. Fenix är bra lampor. Jag har två stycken, en för 1 st AAA som jag har i nyckel knippan.

Seved
 
DX-lampan du länkar till är inte enbart dyr (för att vara DX), 56 USD, den är dessutom
temporarily sold out

Andra intressanta R6-batterier hos DX tycker jag är
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30986
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36358

Men om du kan tänka dig en lampa 3st R03-batterier så rekommenderar jag en zoombar lampa
sku_26800_1.jpg

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26800


Jag har 18650-varianten och är nöjd med den, behändigt format och bra ljus (för pris och storlek)
 
Pannlampor har jag både inne och i bilen och de föredrar jag på uteäventyr. Däremot så är det smidigare med liten ficklampa i fickan jämt till vardags. Tackar för länkarna. Jag tycker att 1xAA är enklare än att ha 3xAAA som reserv. Dessutom så tar min GPS AA också.
 
Fenix gör trevliga lampor. Jag har ett par stycken som jag trivs med. Personligen föredrar jag AAA framför AA om jag ska ha lampan i fickan. 4Sevens som säljer både Fenix och andra modeller. Hyfsade priser och fri frakt. https://www.4sevens.com/
Deras egen modell Preon tycker jag är ganska trevlig. Preon använder AAA batterier men modellen Quark finns för AA också. Jag har ett par Preon men har inte provat Quark.

/Ola
 
Jag var väldigt nära att trycka på KÖP på den här Fenix LD10 Premium R5 Cree XP-G LED:

http://cgi.ebay.com/Fenix-LD10-Prem...4123238?pt=US_Flashlights&hash=item5add8def66

R5 ska ju vara en uppgradering av R4 vad jag läst men den har helt annorlunda spec så nu vet jag inte vilken man ska köpa - ska jag ha lång brinntid eller lite kraftigare ljus? Samma pengar, strax under 60 dollar från Hongkong.

R5
General Mode: 3 lumens (70hrs) - > 13 lumens (11hrs) -> 45 lumens (4.75hrs) - > SOS
Turbo Mode: 100 lumens (1.75hrs) ->Strobe

R4
General Mode: 9 lumens (34hrs) - > 50 lumens (6hrs) -> 105 lumens (2.2hrs) - > SOS
Turbo Mode: 132 lumens (1.5hrs) ->Strobe

Edit:
Verkar vara olika standard som använts: http://www.fenixtactical.com/fenix-ld10.html "FENIX LD10 R5 - 132 (100 ANSI) lumen Portable Outdoor Flashlight"



Fenix gör trevliga lampor. Jag har ett par stycken som jag trivs med. Personligen föredrar jag AAA framför AA om jag ska ha lampan i fickan. 4Sevens som säljer både Fenix och andra modeller. Hyfsade priser och fri frakt. https://www.4sevens.com/
Deras egen modell Preon tycker jag är ganska trevlig. Preon använder AAA batterier men modellen Quark finns för AA också. Jag har ett par Preon men har inte provat Quark.

/Ola
 
Jag köpte ett par LedLenser innan jag begrep bättre.
De flesta är direktdrivna och tappar successivt i ljusstyrka så deras ofta flera hundra timmar drift per batterisats är humbug.
Den enda regulerade lampan LL säljer är M7.


De flesta andra tillverkare anger ljusstyrka i timmar till de uppnått 50% av ursprunglig ljusstyrka, inte LL.

Min första lampa från LL var en med 4 stycken C-celler med 400 timmars brinntid (enligt uppgift), efter 3-4 timmar så lös den med hälften av det ursprungliga ljuset, ok den kanske lyser många timmar men med helt oanvändbart sken.

De flesta andra tillverkare är vattentäta i viss mån, en del tom ipklassade, dock inte Led Lenser.

NiMh rekommenderas EJ till LedLenser av LL själva. Man förbrukar garantin vid användande av Uppladdningsbara celler. NiMh levererar bra mycket mer ström än Alkaliska celler, utan regulering finns det inget som "tar" hand om den högre strömmen vilket kan leda till överhettning och att dioden tar skada och slutar att fungera.

Min rekommendation är Nitecore D10.
 
Senast ändrad:
Det blev en Fenix LD10 R5 för USD 57 plus eventuell skatt m.m. Borde väl vara hemma om en vecka. Jag la lite tid på att läsa runt på nätet och den verkar vara bland de bättre 1xAA lamporna i "rimlig" prisklass just nu.

fenix-ld10-5-003.jpg
 
Senast ändrad:

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.