bilder från 30-milstur i Örebro 25/4

Hej!

I lördags gick årets första 30-mils randonne för både mig och Örebrocyklisterna som var klubben som ordnade. Ca 25 cyklister gav sig iväg kl 7:00 på morgonen, söderut mot Askersund och Vätternrundans väg "baklänges" mot Hjo. Strålande väder, och i alla fall på liggcykleln kunde jag inte märka några sträckor med större motvind. Vi höll i stort sett ihop i en större klunga, men vid Karlsborg ungefär delade vi oss.

Det visar sig sen att snabbaste klungan gick in på 9:51; en mycket bra tid med tanke på att man i randonne-lopp kör på egen hand utan några saft-bulle-kontroller eller pilar på vägen. I stället får man vägbeskrivning och ett antal ställen man ska stanna på och hitta en mack / matställe e.d. där man kan få stämpel med tidpunkt i sitt "brevet-kort" för att visa att man har cyklat förbi orten i fråga. De flesta av oss stannade också och åt lagad mat i Töreboda.

Jag gjorde sällskap med näst snabbaste klungan, efter Hjo på trevliga småvägar genom västgötaskogarna och vackert landskap. Här och var passerade vi Skövde-Karlsborgs järnväg; en elektrifierad järnväg i träda (som man kunnat hoppas blir moderniserad och kan ta Regina-tåg till Göteborg etc). Från Torved till stämpelstället i Gullspång åkte vi parallellt med en annan cykelled som vi dock inte kunde använda; också en otrafikerad järnväg som numera är dressinbana.

Sista biten gick genom värmlandsskogarna och södra biten upp och ner genom södra Kilsbergen; Svartå, Mullhyttan, nästan framme i Örebro. Varmt och soligt, och tusentals vitsippor. Ett klart trevligt sätt att åka 30 mil på.

Bilder finns på
http://rosnix.net/~per/album/2009/04/orebro-30/IMG_2628

IMG_2633.jpeg
 
låter underbart!!!
vill gärna hägna med nästa gånger när ni tränar :)
hur oft under veckan tränar ni? jag är en nybörjar och ville bara gör 4-8 mil på 25-27km/t i början.
finns det andra som ville göra ungefär samma träning?

jag bo i örebro.
 
Jag är uppsalabo, och brukar mest åka i östra Mälardalen. Dock kan du ju kolla med Örebrocyklisterna på http://www.orebrocyklisterna.se/: nog tror jag det finns motionsgrupper i det tempot också. De verkar om inte annat vara en stor klubb med många olika sorters aktiviteter.

Randonne är för övrigt en särskild sorts cykel(motions)lopp, med mer betoning på att klara en distans än att köra fortast. Se Örebrocyklisterna eller http://fredrikshof.se/2746. Det finns också något som kallas Audax där man kör tillsammans i en grupp, väntar på varandra om någon ex får punka. Audax-grupper försöker hålla snitt 22,5 inkl småpauser. Se http://www.audax.se/. Finns vad jag vet bara i Stockholm, men andra cykelklubbar ordnar likande som rena träningsturer.
 
Här och var passerade vi Skövde-Karlsborgs järnväg; en elektrifierad järnväg i träda (som man kunnat hoppas blir moderniserad och kan ta Regina-tåg till Göteborg etc).

Denna järnväg lär avvecklas helt och hållet, med början på sträckan Tibro-Karlsborg. I bästa fall blir det en asfalterad cykelväg istället, då det behövs en ordentlig cykelväg mellan Tibro och Skövde.
/Niklas
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.