Bergslagen och Tiveden.

Hej kära vandrings vänner här kommer ett litet tips.
Om det är så att ni funderat på att vandra,cykla,fiska eller paddla i Bergslagsområdet eller i Tiveden kan jag verkligen rekomendera att ni kollar in länken nedan
för där finns allt som ni behöva veta. Tex.kartor över hela bergslagsleden och tiveden( min favorit ), bara att ladda ner!!!

http://www.fritid.t.se/
 
Fiskevårdsområde?

Hej där Tiveden.
AssiDomän, eller Sveaskog, har släppt vattnen i bl.a. Tiveden. Du kanske vet vilka som ansvarar för fiskekort mm. i Tiveden idag?
 
Fiske i Tiveden.

Tja Raskesven. Jag har fiskat en hel del i Tiveden, det finns ett kort som gäller i föjande sjöar:Sörängs-bergsjö,Ottersjön,Kvarnsjön,Bergsjön,Hanesjön,
Djäknasjön,Mellrefisklösen. Fiskekort finns att köpa på flera ställen bla. Uno-x i Undenäs,Stenkällegården,
Kortautomat i Granvik. För mer info. ring till Hökensås
Sportfiske 0502-23000 eller kolla http://www.hokensas.se
Lycka till!!!!
 
Re: Fiske i Tiveden

Thanks. Hade ett roligt flug(!)fiske med plastkula efter abborre i Stora Trehörningen under en vandring för ett par somrar sedan. Känner du till om den sjön och om sjöarna öst-och västämten ingår i kortet? Jag ska kolla Hökensås-sidan. "Lycka till" lät farligt. Du verkar ju initierad så jag vågar nog önska dig "skitfiske".
 
Fisketur eller turfiske?

Hej Raskesven,sjöarna du nämner ingår ej på det fiskekortetsom vi har talat om. Men det finns flera olika fiskekort för tivedsområdet olika sjöar, kolla med någon turistbyrå. Så en liten förklaring, med "lycka till" menade jag god fiske lycka. Jag har ytterst sällan åkt hem utan fisk i bagaget. Jag föredrar faktiskt att fiska med spinnare, prova gärna myrans spinnare.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.