Bach

Utebutiken i Umeå säljer ryggsäckar av ett Irländskt märke som heter Bach. Jag har varit och provat deras säckar och tycker att de känns mycket fina. Jag undrar dock om det finns någon som har några erfarenheter av dessa säckar och vad ni i sådana fall har att säga.
 
Min vän Bach

Jag har en Bach-ryggsäck på 60+15 liter. Köpte den 1994 och har sedan dess traskat många mil med den. Jag är ganska liten och tilltalades av deras variation i ryggstorlekar och avbärarbälten.

Säcken är slitstark och befriande ren från remmar och lösa tåtar. Komprimeringsremmarna på sidorna fungerar dock bra att fästa extra packfickor på om man har lust, tält och liggunderlag likaså. Axelremmar och avbärarbälte är fortfarande, efter åtta år lagom mjuka och bekväma. Inga sömmar har släppt, inga dragkedjor har kinkat, inget har gått sönder eller mattats ut. Allt har fungerat tipp-topp-bra.

Min säck är tvådelad, men går att öppna till hel säck, vilket jag tycker är en bra lösning. Bäst är dock topplocket, som har en generös ficka, lättåtkomligt bakom nacken då man har ryggsäcken på sig. Smidigt och stöldskyddat. Topplocket går också att lyfta upp (genom att släppa på remmarna) om man vill få plats med extra utrustning där under.

Nackdelen är vattentätheten. Tyget håller mycket tätt då man spolar vatten på det, men då säcken är packad kommer "tälteffekten" fram och det som ligger mot tyget på insidan drar åt sig av fukten. Regnskydd nödvändigt med andra ord.

Sammanfattningsvis är jag nöjd, tja till och med mycket nöjd.

/Cecilia
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
JJUtsidan Bach Specialist 85L Transportera 0
rubing Bach eller Norröna Transportera 4

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.