Året som varit och det som kommer

Ok jag vet att säsongen inte är över men trots allt så har ju dom flesta trappat ner för i år.
Tycker ni att ni har fått ut det ni hoppats på av den här säsongen?
Höjdpunkter?
Planer för nästa år; turer, byggen/nya prylar, lopp/evenemang?


Kommer själv köra en del polo i vinter och hoppas på långtur nästa år.
Givetvis många projekt och ideer som inte blivit av men jag tycker att jag haft en bra och innehållsrik säsong.



/JL
 
Som sagt, säsongen är inte över! Vattnet flyter än...
Som nybliven kajakägare är jag mycket nöjd. Visst, jag hade nog velat paddla mer tillsammans med andra men det är inte alltid lätt att matcha tider. Mina förhoppningar är att få bättre kontakt med klubbkompisar inför nästa år så att jag får ett lite större erfarenhetsutbyte.
Planer för vintern är att rusta mig och kajaken så att jag inte bara har det nödvändigaste för en hemma tur utan lite långfärdskitt om man säger så. Julen spenderas i verkstan med att bygga pump, fixa sitsen, bygga grönlandspaddel och att montera en sjysst kompass.
Sen hoppas jag på att få till lite bassängträning och lära mig rolla och kanske få lite bättre allmänteknik.

/samme
 
Aldrig

Man hinner aldrig få ut allt man vill av en sesong. Men visst har det varit underbart. Till nästa år skall jag ägna mer tid åt havet. Har långt gågna planer på en ny surfski och en Havsracer K2 så att man inte alltid måste vara så ensam. Så skulle det vara kul att få ta ytterligare 5-10 minuter ifrån SKM rekordet. Min förhoppning är oxå att minst ett till svenskt havslopp gärna ett med lite stake i dyker upp till nästa sesong och att jag får avsluta min elitkarriär med ett riktigt toppresultat I Perth. Tänker även om det inte krockar med något försöka mig på Madeira runt.
 
Helt ok år

För min del tycker jag det varit ett bra år som bjudit på många fina turer och hyfsat mycket paddlat, visst kunde det gott blivit mer tid i kajaken och fler nätter i tältet, men året är ju inte slut än så det finns hopp ;-)
Några av årets höjdpunkter; kanonfin vinterpaddling vid Orust i februari, Helgelandskysten i Norge i somras. Och både Stockenträffen och Rävholmsträffen var mycket trevliga. Hoppas på ett flertal rundor till framöver även om det troligtvis inte blir så många fler övernattningsturer.
Bassängträningen bör komma igång inom kort så då får man väl försöka lära sig rolla eller bli blöt på något nytt sätt.

Nästa år bjuder kanske på Åland, där har jag aldrig varit och det lockar mycket. Och sen hade det ju varit kul med en tur i Norge. Och så ska det väl gå att få in en hög med helgturer i skärgårdarna på ost- och västkusten och kanske lite sjö- och åpaddling oxå.

mvh erik
 
Nybörjare

I mitten av augusti följde jag med en kompis på en introduktionskurs i Ljungskile, arrangerad av Friluftsfrämjandet. Jag fastnade direkt och fick plötsligt en helt ny värld att lära mig om. Fantastiskt kul! Hann även med en dagstur från Tyresö med min flickvän i varsin hyrd Prijon-kajak, för att kolla om jag verkligen lärt mig nåt på kursen. Det hade jag och inför nästa år finns det redan planer på tältturer... Enda nackdelen är att paddlandet konkurrerar med fjällvandrandet. Sommaren är för kort!
 
Äntligen,

har kajaksäsongen börjat, båtarna är borta, djur och natur börjar återgå till det normala.
Det är nu Bohuslän är som bäst.

/ TÅ
 
Har precis klarat av min premiärtur!
Helt underbart. Strålande sol och ca +11 grader.
Lugnt och stilla på havet precis som det skall vara.
Nu blir det mer...

/Mats
 
Håller helt med Thomas. Det är nu man skall ut och paddla i ödemarken. Den finns bakom närmaste udde. Det där med sommartid och vintertid är ingenting att bry sig om. Titta ut i stället.
 
En kilometermässigt kort men godkänd säsong

Tycker ni att ni har fått ut det ni hoppats på av den här säsongen?
Höjdpunkter?
Planer för nästa år; turer, byggen/nya prylar, lopp/evenemang?

[/QUOTE]

Håller med föregående talare om att en säsong alltid är för kort per definition! Själv tillhör jag dem som ännu inte fått för mig att paddla när vattentempen kryper under tian, men det kanske börjar bli dags för torrdräkt. Just nu är abstinensen svår såhär ”mellan paddel och ispik”.

Nåväl, 2004 blev ett hyfsat till bra paddelår för min del. Har i år endast paddlat hemmavattnen mellan Örskär och Grisslehamn. En vecka i höga kusten var inbokad men fick ställas in på grund av att jag bytte arbete, med påföljande ”semestersvacka” som följd. Trist naturligtvis, men det får bli nästa säsong istället (eller hur Anders?).

2004 har mest bjudit på kortare helgpaddlingar. Oftast solo men ibland med vänner. Men jag har upptäckt att jag får ut det jag behöver även ur 36-timmarspaddlingar; Direkt från jobbet ut till vattnet på fredag. Kort paddling till någon av favoritlägerplatserna. Middag och kvällsgroggen på tu man hand med Ålands Hav som bordsdam. Tidigt sänggående och tidig uppstigning dan därpå. Paddling under dagen och hem på lördagskvällen, alternativt tidigt på söndag, beroende på väder och lust. Överlag har jag prickat in bra väder under året.

Jag har också märkt en tendens till att själva paddlandet blir mindre i kilometer räknat. Jag lägger mer tid och möda på att gå iland och till fots utforska öarna nuförtiden än att bara paddla runt dem. Gärna med någon bok eller skrift som beskriver områdets historia, flora och fauna. När jag tänker efter så har nog 2004 års kajaksäsong handlat mer om skärgårdsturism än paddling i sig. Någon mer som känner igen dessa tendenser?

Höjdpunkterna 2004 är nog dels en paddling med två vänner i Gräsöskärgården, med en rejäl promenad runt södra delen av Vässarö (och därpå följande träningsvärk i ben och fotleder), dels en veckas semester och paddling med flickvän i maj. Vi hade en mysig stuga som basläger och paddlade dagsturer, eller satt på klipporna och solade.

Säsong 2005 – Höga Kusten hägrar. Återbesök på Åland känns också frestande. Som grädde på moset har jag fått 6 veckors semester på mitt nya arbete (i statlig tjänst). Den extra veckan skall givetvis användas till kajakpaddling!
 
Re: Aldrig

Siven; sa:
...att jag får avsluta min elitkarriär med ett riktigt toppresultat I Perth.

Vi håller tummarna för det! Vad är ditt hittills bästa resultat i mästerskapssammanhang? Är det EM-bronset för några år sedan? Kommer du att köra K1 eller K2 i Perth? Eller både och?
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.