Alpinförsäkrings fråga

Hur står det egentligen till med försäkringsfrågorna när man rör sig i alpin miljö?

Varje gång man är nere i alperna för att åka skidor (speciellt frankrike) så försöker liftbolagen att kränga på en försäkring som de säger gäller alpinrädning. Men vad täcker egentligen de svenska bolagen? eller är det rent som så att alpinräddning är gratis i alperna (dvs är statligt finansierad och täcks därav av mitt svenska statliga skydd)?

Vet någon hur det är i Österrike?
Vissa säger att man ska gå med i den Österrikiska alpina klubben, då får man en försökring och rabatt på alla hyttor i bergen.

Kan någon hjälpa att reda ut denna fråga?
 
Franska alperna

Min erfarenhet av de franska alperna är att man bör införskaffa en försäkring som kallas carte neige. Den kostar ca 50 euro och täcker bl.a. helikopterräddning och läkarkostnader.

Det finns också en försäkring som tecknas genom något som liknar det österrikiska alpina klubben du talade om. Vet dock inte vad den heter. Men i likhet med den österrikiska motsvarigheten så ingår där rabatterade priser på hyttor.
 
Om man federerar sig i Spanska alpin-federationen täcknar man samtidigt en dylik försäkring. Avgiften beror pâ geografiskt omrâde och pà aktivitet. Kolla med svenska federationen om det kan löna sig att gà med/försäkra sig via dem.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
jens.d Fråga gällande Bad Gastein Skidalpinism 0
FRÅGA OM SCARPA.DENALI Skidalpinism 3

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.