ALLVARLIG INCIDENT UTANFÖR UPPSALA

Natten till idag onsdag 22/9 har brandkåren i Järlåsa, utanför Uppsala fått ägna sig åt svårsläckta markbränder vid Ålandsklipporna. Detta med stor sannolikhet en följd att någon/några som varit där och klättrat även ägnat sig åt korvgrillning (trots brandrisknivå 4 = eldningsförbud).


Jag i egenskap av accessansvarig i UKK (Uppsala klätterklubb) fick reda på detta av en av de boende i närheten som ringde mig igår. Hon nämnde också att de boende i området nu kommer agera för att stoppa klättring. Tilläggas bör kanske också att förhållandet till markägarna tidigare varit spänt då vissa klättrare varit mycket otrevliga mot boende de har mött dessa i området. Bakgrunden till detta var ofta att klättrare parkerade väldigt olämpligt.


I och med att jag har jobbat en del med accessfrågor är detta tyvärr inget nytt för mig, att vissa klättrare beter sig så här oansvarigt eller är otrevliga mot lokalbefolkningen. Det får mej ibland att fundera över om det är vettig att fortsätta att verka för acccess när man blir motarbetad inom "dom egna leden"....


/Magnus, UKK
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.