Student SM Tur-telemark

Av: Christer Lindh

För sjunde året i rad anordnas Student SM i Tur Telemark i Storulvån. Evenemanget äger rum den 9 mars och lockar varje år mellan 60- 70 lag från hela Sverige.

Evenemanget anordnas av Östersunds Studenters Idrottssällskap, Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) och tillsammans med Storulvåns fjällstation. Tävlingen går av stapeln i Snasahögarnas fjällmassiv som erbjuder en högalpin miljö där väderförhållandena är en utmaning för de tävlande. Banan är 20-25 km lång och ca 1500 höjdmeter med start och mål vid Storulvåns fjällstation. Deltagarna tävlar i tvåmannalag i klasserna dam, herr och mix. Tävlingen vänder sig till såväl motionär som elit. Vinnaren i varje klass koras till Svenska studentmästare.

För att göra Tur Telemark 2002 till en minnesvärd upplevelse för besökarna har studenter från Mitthögskolan i Östersund jobbat med arrangemanget sedan april i år. Arbetet pågår ständigt för att förbättra tävlingen.

























Ytterligare information kan lämnas av:
Ulrika Söderholm, tel: 063- 130399 / 070-6538290 email: ulso0100@student.mh.se
Tur Telemarks hemsida:

Källa: Ulrika Söderholm

För mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Nu varande fullvärdig medlem i Östersund Telemark Club var det självklart att även delta i årets avslutande topptur den 8/5, vilken återigen ägde rum på en knallvit Åreskuta. 1 kommentar
Den 9 maj hängde jag med ÖTC på säsongens sista utflykt, som gick till den fortfarande övervägande vita Åreskutan. 5 kommentarer
Tips och råd inför köpet av telemarkutrustning. 6 kommentarer
Oscar Fors har hittat på ett sätt att fästa hälen vid skidan 6 kommentarer
Bilder från första puderåkningen i Alta, Nord Norge. 10 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.