Närmare 3200 åkare åkte Vikingarännet 2009

Av: admin

Det blev en härlig och efterlängtad söndag på Mälarisarna. Tack vare ett mycket bra samarbete med kommunerna längs banan och strålande insatser av funktionärerna från Friluftsfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet kunde åkarna njuta av en mycket fin bana och medvind större delen av loppet. Johan Håmås vann i en rafflande slutspurt mot Peter Resar medan Karolin Palmertz Cerne vann damklassen överlägset.

- Det var en sportslig och en ekonomisk framgång som garanterar fortsatta Vikingaränn och utveckling. Vikingarännet fick uppleva en nytändning idag och det var roligt att så många förstagångsåkare och elit deltog under dagen, säger Vikingarännets general-sekreterare Anders Tysk.

Johan Håmås gick i mål som segrare i tävlingsklassen på 2 timmar, 40 minuter och 32 sekunder. En sekund senare kom Peter Resar och på tredje plats kom Sonny Peterson. Det var det snabbaste loppet hittills med tanke på att banan var nästan en och en halv kilometer längre än 2007. I damklassen dominerade Karolin Palmertz Cerne med tiden 2 timmar, 55 minuter och 2 sekunder vilket är drygt tjugo sekunder snabbare än tvåan Berit Olofsson och på tredje plats kom Christina Wahlsted.

Men Vikingarännet är framförallt för motionärerna och alla långfärdsskridsko-entusiaster som har cirka 7 timmar på sig att ta sig de drygt 8 milen.
- Tack vare arbetet med Vikingarännet kan allmänheten åka Vikingaslingan som är den permanenta banan som går mellan Uppsala och Hässelby, Anders Tysk. Banan kommer att vara öppen minst en månad till och mer information finner du på Vikingarännets hemsida .