Gesunda bygger Sveriges modernaste skidort

Gesunda bygger Sveriges modernaste skidort – och förlänger vintern

Av: ulindh

Gesunda bygger Sveriges modernaste skidort – och förlänger vintern.

Gesunda har länge stått i skuggan av mer kända svenska skidorter. Nu ska det bli ändring. Med sitt optimala läge, bara 3 timmar från Stockholm, har Gesunda alla chanser att bli ett attraktivt alternativ för skidsugna svenskar i mellan- och sydsverige. Gesundaberget AB har därför satt upp målet att göra Gesunda till Sveriges modernaste skidort.

Bakom den 130 miljoner kronor stora satsningen står två av Sveriges största eldsjälar inom skidåkning: Peak Performance grundare, Stefan Engström, och affärsmannen Ulrich John.

50 nya snökanoner ska se till att vintern förlängs med en månad – två veckor i början av säsongen och två i slutet. Kapaciteten blir mer än dubbelt så stor som i dag.

– Vid fem minusgrader och bra förutsättningar öppnar vi backen på 36 timmar, säger Anders Jonell, VD på Gesundaberget AB.

Gesunda har fördubblat antalet egna bäddar, jämfört med förra vintersäsongen. Och om tre år, hoppas Geundaberget AB, att antalet bäddar är åtta gånger fler. Alltså totalt eget boende för 1000 gäster. Detta gör Gesunda till den skidort i Sverige som satsar mest på bra och modernt boende.

– Men redan nu är flera av de nya husen klara, säger Anders Jonell. De moderna husen är placerade mitt i skidbacken och utsikten över Siljan är storslagen.

 

Mer information

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
Frågor angående ”rätt” vildmarksutrustning ökar. Vissa föremål är “nödvändiga” men de finns massa varianter! Hur lång turen är spelar roll men det ... 7 kommentarer

Vasaarenan på turskidor

7 dagars tur i februari vid Vasaloppets spår. 5 kommentarer

Dramatisk vintertur

Den senaste tiden har det blåst mycket, och det kommer så att fortsätta några dagar till! Ni som känner för att läsa om stormar i den trygga ... 4 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.