Eurosport Vättern GP 2008

Torsdagen den 12: e juni, klockan 18.30 hälsar Motala AIF’s Cykelklubb i samarbete med Vätternrundan, publik och tävlande välkomna till ännu ett Eurosport Vättern GP i centrala Motala.

Av: ulindh

Eurosport Vättern GP 2008

Torsdagen den 12: e juni, klockan 18.30 hälsar Motala AIF’s Cykelklubb i samarbete med Vätternrundan, publik och tävlande välkomna till ännu ett Eurosport Vättern GP i centrala Motala.

Svenska eliten på plats, med Roberto Vacchi i speakerbåset
Sex till sju lag och 50-60 cyklister kommer att under drygt en timme kämpa om segern och de olika spurtpriserna. Anmälan pågår nu till MAIF Cykelklubb,
(http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=116900).
Och precis som förra året kommer Eurosports Tour de Francekommentator och tillika Sveriges folkkäre cykelexpert, Roberto Vacchi att vara speaker.

Anna Enocsson, ny projektledare
Projektledare för loppet är i år Maifcyklisten Anna Enocsson, som i slutet av förra året avslutade sin proffskarriär i mountainbikesporten. Anna ser nu fram emot att fortsätta inom cykelsporten fast i annan skepnad, dels genom projekt som detta, men också som ledare för Svenska Cykelförbundets utvecklingslandslag.

Hoppas på härlig tävlingsatmosfär och stor publik
Eftersom tävlingen går dagen före starten för Vätternrundan hoppas vi att en stor publik med Motalabor, Vätternrundadeltagare och andra åskådare beger sig till centrum denna kväll och förhöjer stämningen för de tillresta elitcyklisterna liksom Motala AIF’s egna talanger.

Dirtbike show
Direkt efter prisutdelningen, som sker i anslutning till målgången, kommer en spektakulär show med s.k. Dirtbikes att äga rum i backen på Repslagaregatan alldeles invid torget. Ansvarig för uppvisningsgruppen är Micke Bolmstam. Han berättar att dirtåkarna som kommer är mellan 16-20 år och av världsklass.

Mer information om loppen 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.